Sayın Kıymetli okuyucularım, 18 Aralık 2019 Çarşamba Günü saat 10.00’da MYO Prof.Dr. Ahmet Kesik Knferans salonunda geniş bir katılımın olduğu Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Merhum Dr. Durmuş Ali CEYLAN’ın anma programında çok anlamlı ve güzel bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin KARA’nın konuşmasını siz kıymetli okuyucularımla paylaşmak istedim.

Rektör Yard. Prof.Dr. Hüseyin KARA’nın konuşması; Sayın Katılımcılar

Karapınar ilçemizin kurum ve kuruluşlarının değerli temsilcileri

İlim ve irfan sahibi gençler yetiştirebilmek ve bölgemizin şehrimizin ve ülkemizin gelişmesine katkıda bulunan değerli akademisyen arkadaşlarımız

İstikbalimizin ve istiklalimizin teminatı olarak gördüğümüz ve sevgisini anıt gibi içimize yükselttiğimiz sevgili öğrenciler, Hepinizi saygıyla ve sevgiyle, Hazreti Mevlana’nın engin hoşgörüsü ve muhabbetiyle selamlıyorum.

Allah’ın selamı rahmeti bereketi Lütfü ve inayeti üzerimize olsun. Bizleri tebessümle bir araya getiren, Bulunduğumuz coğrafyada ayaklarımızı yere sağlam bastıran, Devlet millet birlikteliğinin onurunu bizlere bahşeden Rabbimize Hamdü senalar ediyoruz. Toplantıya katılan siz değerli katılımcılara hoş geldiniz der

Organizasyon için Okul müdür Vekilimize tüm akademisyenlerimize ve idari personelimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bugün burada Evladına, milletine vatanına ve dinine hizmet etmiş değer katmış fedakar insanları hayırla yad etme vefasını göstermek için toplanmış bulunmaktayız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunarım. Değerli Kardeşimiz Dr. Durmuş Ali CEYLAN

Milli ve manevi değerlerine bağlı, ülke menfaatlerini önceleyen bir üniversite yapısı oluşturmaya, doğru ve etkili akademisyen kadrosu kurmaya ve yeni akademisyenler yetiştirmeye gayret eden bir üniversite yönetimi anlayışına büyük destekler vermiştir Akademisyenlerimize ve Öğrencilerimize her zaman ulaşabilecekleri kadar yakın temas halinde bulunmuş her sorunlarıyla yakından ilgilenmiş ve milli bir bilinç kazanmalarını sağlamaya çalışan bir akademisyen ve idareci olarak büyük destekler vermiştir.

Bulunduğu bölgede ve dünyada, mazlumların umudu olan ülkemize, dışarıdan gelen ve gelecek olan gençlerin yetiştirilmesi için yurt dışından gelen öğrencilerle de yakından ilgilenmiştir.

İnsani hak ve özgürlükler bakımından Ekseni kaymış bir dünyaya yeniden eksen, denge ve adalet getirmeye çalışan devletimizin ve ona katkı sağlamaya çalışan milletimizin ortaya koyduğu gayret ve çabaya akademik desten vermiştir.

Dr. Durmuş Ali CEYLAN kardeşimiz erdemli bir hayatın onurlu bir savunucusu, uygulayıcısı ve temsilcilerinden bir tanesi idi. Uzun zaman beraber olamamış olsak da uzun zaman beraber olduklarımla olan muhabbetimi aratmayacak hatta bazılarını çok gerilerde bırakacak kadar bereketli bir beraberliğimiz ve yakınlığımız oldu.

Hiçbir zaman bireysel ihtiyaçların ve çıkarların halledilmesi üzerine toplantımız, görüşmemiz ve istişaremiz olmadı.

Hep devlet, millet, gençlik, vatan ümmetin ve milletin geleceği telaşının bizde oluşturmuş olduğu sorumluluk bilincinin yönlendirmiş olduğu işlerde beraber olduk. Günü birlik telaşeler içinde kaybolduğumuz işlerimiz -hamd olsun-hiç olmadı.

Hem, kendisine verilmiş görevleri yerine getirmede bir lider, hem de liderlerin sorumluğunda sürdürülen işlerde bir nefer gibi çalışmaktan kaçınmayan iyi bir ekip arkadaşı idi. Ekibin etkili bir parçası olduğunda bile başarılmış işlerden dolayı bir övünmenin yerine, başarılmış bir beraberliğin yani erdemin güzelliğini vurgulayan bir ekip anlayışını öne çıkartırdı, benimserdi.

Birbirimizi çok severdik. Karşılaşınca tebessüm etmediğim ve muhabbetle sarılmadığım bir zaman olmamıştır. Aynı duygu ve düşünceleri Durmuş Ali Ceylan kardeşimin de hissettiği ve taşıdığına inanıyorum. Dostlarını hep tebessümle karşılar ve mutlu olmalarını sağlayacak gerekli ikramı edene kadar da yerinde durmazdı. Bir gönül insanı, iyi bir dost, bilgili ve tecrübeli bir ekip arkadaşı ve arif bir bilim adam idi.

Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksek Okul Müdürlüğü sürecinde ortaya koyduğu özverili çalışma, bölgeye, okula ve öğrencilere kazandırmış olduğu değerler, doğru yönlendirme, görev tevdi etme ve uygun paylaşımların sağladığı doğru yönetişim modelinden dolayı kendisine tekrar şükranlarımızı sunarım. Daha önceden tanışmış ve konuşmuş olsak da üniversitemizin kalite yolculuğunda 3-4 yılı bulan bir beraberliğimiz esnasında birbirimize biraz daha yakından tanımış ve saygı duymuşuzdur.

Çok mütevazi ve alçak gönüllü bir duruşun ardında, Selçuk Üniversitesi M.Y.O. Kalite Yönetim Sistemi’nin benimsenmesi, uygulanması ve sürdürülmesinde, değerli mesai arkadaşları ile büyük bir gayret ve çaba göstermiş ve sürecin ana aktörleri ve onurlu kahramanlarından biri olmuştur. T.S.E. Başkanı ve S.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sahin’in katılmış olduğu belge takdimi töreninde her iki kurum yöneticisinin yanında Durmuş Ali Ceylan hocamın da bulunduğu tören fotoğrafını hem süreci yürütenin emeği, hem de özverili çalışmanın hediyesi olarak kalite kurul sayfamızda her zaman yer alması dilek ve temennisiyle, kendisine üniversitemiz yöneticileri, akademik ve idari çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve Kalite Kurulu adına şükranlarımızı ve saygılarımızı sunarız.

Rahatsızlığı süresince kendisine yardım eden, destek veren ve tedavisinde büyük katkı sağlayan tıp fakültesi doktor, hemşire ve çalışanlarına, özellikle, Başhekim Prof. Dr. Hüseyin YILMAZ ve Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN’e teşekkür ederiz.

Dr. Durmuş Ali CEYLAN hocamıza hastalık öncesi ve hastalık süresince büyük ve özveri ve vefa örneği gösteren Karapınar MYO akademik ve idari personele ve tüm öğrencilerimize karapınardaki tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunarım.

Ceylan Ailesinin değerleri bireyleri;

Hastalık süreci içinde ortaya koyduğu sabrı, erdemli duruşu, kesinlikle hak etmediği halde maruz kaldığı bazı olumsuz tavırlara karsı gösterdiği tevazu ve alçak gönüllülük hali ve derslerine devam edebilme gayret ve çabasının sadece Karapınar ve MYO değil bütün üniversite camiası, bütün halkımız tarafından da büyük bir saygıyla ve takdirle karşılandığını bir kez daha vurgulamak istiyorum.

“Bir gülü düş eyleyelim

Bir yürüyüş eyleyelim

Tevekkeltüteallah” diyerek yola başladığımız, beraberce güzellikleri hayal edip ulaşmaya ve gerçekleştirmeye çalıştığımız, kimi zaman sevinci ve mutluluğu, kimi zaman da hüznü ve gözyaşını beraber paylaştığımız, bir gül bahçesine girer gibi Rabbimizin rahmetine tevdi eylediğimiz sevgili kardeşim, dostum, yaranım, arkadaşım  Dr.Durmuş Ali CEYLAN hocamız için Rabbimizden rahmet ve merhametini niyaz ederiz.

Yarab! Onun bizlere ve seni sevenlerine karşı göstermiş olduğu merhametten dolayı, sen de kardeşimize kendi şanına yaraşır merhamet ve rahmet vermeni niyaz ederiz. Yarab; Kardeşimizin makamını ali, mekânını CENNET eyle, kusurlarını ve günahlarını af eyle, Kabrini Cennet bahçelerinden bir bahçe eyle, Bizleri de onun haliyle hâllenince, bizleri de nimet verdiğin ve nimetini geriye almamak üzere daim kıldığın bahtiyar kullarından eyle, Amin ve Selamun Alel mürseliyn vel hamdulillahi Rabbil Alemin!” diyerek anlam ve duygu dolu konuşmasını tamamladı.