PROOFREADING

Alanı ne olursa olsun akademik çeviri , teknik çeviri, tıbbi çeviri, medikal çeviri, hukuki çeviri, websitesi çevirisi her insan çeviri siparişi için profesyonel çeviri hizmeti beklemektedir. Profesyonel çeviri hizmeti demek eksiksiz ve hatasız çeviri hizmeti demektir. Fakat istemeden de olsa çeviri siparişlerinde küçük de olsa hatalar olabiliyor. İşte tam bu durumda devreye proofreading yani bir diğer adı ile son okuma yöntemi devreye giriyor. Çeviri hizmetinin kalitesi için olmazsa olmazlardan biri olan proofreading, gözden kaçan hataları, yazım yanlışlarını ve yanlış kullanılan kelimeleri saptamaya yaramaktadır. Özellikle bazı çeviri alanları hata kabul etmeyeceğinden dolayı proofreading mutlaka uygulanmalı ve hatta mümkünse kalite kontrol denetimi tüm çeviri siparişlerine uygulandıktan sonra müşterilere ulaştırılmalıdır.

Kalite Kontrol Denetimi

Son okuma, proofreading genel olarak, yazım ve noktalama, gramer, cümle anlam bütünlüğü, terim tutarlılığı gibi detaylarda hataları elemektedir. Kalite kontrol denetimi en az proofreading kadar önemlidir ve genellikle proofreading yani son okuma işleminden sonra uygulanmaktadır. Kalite kontrol denetimine girmemiş olan çeviri siparişleri her daim hataya ve eksikliklere açık demektir bunun sebebi ise istemeden de olsa küçük hataların gözden kaçmasıdır. Çevirimvar çeviri merkezi her çeviri siparişini kalite kontrol denetimine sokarak ve başarılı olana kadar müşteriye teslim etmeyerek, çeviri siparişlerinde beklenen kaliteyi yakalayan çeviri büroları arasındadır.
Neden Gerekli?

Belgelerinizin uzman bir çevirmen tarafından çevrilmesine ek olarak bir de uzman bir dilbilimci tarafından  yapılacak olan son okuma yani proofreading işlemi çeviri siparişinizde hatasız olmanın tek yoludur. Birçok çeviri alanı hukuki çeviri, tıbbi çeviri, teknik çeviri gibi hatayı kabul etmemektedir. Bu nedenden, hatayı tamamen ortadan kaldırmak ve kalite açısından ödün vermemek için son okuma tercih değil zorunlu bir süreç olmaktadır. Siz de geç olmadan son okuma yapılması gereken dosyalarınızı online ortamda yükleyebilir ve anında fiyat alabilirsiniz.