Açılışa İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdür Vekili Dr. Birsen Bulut, Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Eser Şenkul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini ve Şube Müdürleri Sami Sağdıç, Nizamettin Tezcan, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Meydan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yaka, CHP İlçe Başkanı Mustafa Yazgan, Kuruluş ve Oda Başkanları ve temsilcilerinden Mustafa K. Sözen, Hikmet Özlü, Hikmet Bozaklı, Ahmet Kocatürk, İsmail Yabanoğlu, Daire Amirleri, Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri, Vatandaşlar ve diğer davetliler katıldı.

İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım yaptığı açılış konuşmasında “ TEMA Vakfı’nın yürüttüğü proje çerçevesinde maddi olarak desteklenerek Karapınar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından açılan ve Çini Kursu Öğreticisi Seval Yaman’ın öğreticiliğinde 12 kursiyer ile Ekim 2012 tarihinde bizlerin de destekleri ile açılan Çini Kursu  meyvelerini vermiş ve bugün de Çini Sergisini açmak için toplanmış bulunuyoruz. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “ Sanatsız kalan bir toplumun, hayat damarlarından biri kopmuş demektir” diyerek, çinicilik üzerine kursiyerlerimiz meslek sahibi olarak ev ekonomilerine de katkı sağlayacaklarına inanıyorum, ilk defa ilçemizde açılan bu çini kursunun kısa süre içerisinde meyvelerini vermesiyle sergi açılmıştır. Çini kursunun önümüzdeki günlerde daha da gelişeceğine inancım tamdır. Çini sergisinin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”dedi
Çini sergisi İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl ve diğer katılımcılar tarafından açılışı yapılarak sergi katılımcılar tarafından gezilerek büyük bir beğeni kazanarak kursiyerlere ve kurs öğreticisine teşekkür edildi.