Bütün katmanlardan yansıyan selam herkesin üzerine olsun…

Kıymetli Okurlar;

Üzerimizde bir heyula gibi duran salgının etkisiyle bir yıl aradan sonra yeniden okurlar ile beraber olduk. Bu süreçte teknolojiden ne kadar çok faydalanmışsak ta bir kitaba dokunmanın, bir yazar ile sohbet etmenin tadı anlaşılmaz. Öncelikle kitabı elinize aldığınızda ellerinizi okşaması gerekiyor. Belki kalbe giden yok buradan geçiyor.

Kitap fuarları, yazar, yayıncı, dağıtımcı, matbaacı, grafiker, okuyucu kısacası kitap eksenin etrafında yaşayan herkesin buluşma noktasıdır. Bütün bu bahiste ismi geçenleri bir çatı altında bulabiliyorsunuz. Fuarı ziyaret ettiğinizde öncelikle arabanızı park edecek yer bulamamanız sizi ümitsizliğe sevketmesin. Bu konuda güzel bir konsept hazırlanmış. Maske ve mesafe olayı bireyin dikkat etmesi gereken başka bir olay tabi.

Kitap günleri kapsamında organize edilen Konya Kitap Fuarı Anadolu’nun en gelişmiş fuarlarından birisidir. 24 Ekim akşamına kadar açık kalacak Konya Kitap Günleri'nde 1 milyondan fazla kitap, 250 yayınevi, 450 yazar ve 500'den fazla etkinlik yer alıyor. Konya'mızda adeta bir kültür bayramı yaşatan Konya Kitap Günleri'ne gelen misafirler kitaplarla birlikte sevdikleri yazarların imza günlerine, konferanslara, tiyatrolara, şiir dinletilerine, söyleşilere katılabiliyor. Hem Konya'mızdan hem de tüm Türkiye'den kültür-sanat insanlarını, kitapseverleri Konya'mızdaki bu coşkuya ortak olmaya davet ediyor. Deyim yerindeyse bir kültür bayramı yapıyor.

Fuarda kaldığımız sürece kitap fuarlarının çocuklar ve gençler üzerinde olumlu etkilerini gördük. Kitaba ilgi duyan baba, okumaya merak veren anne ve bütün bunları kendisinde sentezleyen çocuk…Çocukları günümüzde digital dünya ve sosyal medya’ danbiraz uzaklaştırmak emin olun onların ruhuna çok iyi geliyor.

Önceki yazılarımda bahsettiğim gibi okumak kişinin ulaşamadığı yere gitmesidir. Kişinin günlük hayatının dışında kişinin diğer insanlarla empatikurmasını, bilgisini geliştirir. Yaşlandıkça ortaya çıkan bilişsel gerilemeyi önler ve stresi önler. Bunu yanında kişi karşı tarafa kelime zenginliği ile beraber, güzel ve etkileyici bir sunum yapar.

Bu vesile ile Konya Büyükşehir Belediyesi Tarafından organizesi yapılan 15-24 Ekim tarihleri arasında Konya kitap fuarındaydık. Birbirinden değerli ziyaretçilerimiz geldiler. Bizleri onurlandırdılar. Bizim için çok anlamlı ve özel bir gün oldu. Ziyaret esnasında güzel bir anım da oldu. Tekerlekli sandalye ile standımıza gelen yaşlı bir teyze, benim kitabımın isminden mi veya kapak resminden mi bilinmez sergilenen kitaplar arasında elini benim kitaba uzattı. Stand görevlisine“Bunun yazarı kim oğlum?” dedi. Konuya ben girdim buyurun teyze nasıl yardımcı olayım?dedim. “Oğlum bunu alacak param yok ama kızım okumayı çok seviyor “dedi. “Tamam teyze benim hediyem olsun”dedim.

Aradan biraz zaman geçti teyze “oğlum imza atmayı unuttun” dedi. “Tamam, teyze”dedim. İçimden “bu imza ve bu kitap yalnız, çaresiz olan herkese gelsin “ dedim. Bu anımda o güne dair unutulmayacaklar arasına girdi.

Bu vesile ile organize için emeği geçen başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim ALTAY Bey ve çalışma arkadaşlarına, standımıza gelip bizleri ziyaret eden birbirinden güzel insanlara, gelemeyip kalbi bizlerle olan gönüldaşlara, ayrıca kırk yılı aşkın mahalle komşuluğu yaptığımız ilerlemiş yaşına rağmen “bugün İbrahim’in imza günü var deyip geldim ”, diyen baba dostu güzel insan Maliye’den emekli Mustafa Kalkan abime, KAR-DER adına bizi ziyaret eden Aziz Duman Bey’ çok teşekkür ediyorum.

Bu tarz etkinliklerin imkânlar çerçevesinde ilçemizde’ de yapılmasını umut ediyor, okur-yazar bağlamında güzelliklere vesile olmasını diliyorum.

Nice güzel yazılarla, nice kitap fuarlarında yeniden buluşmak umuduyla…

Yüreğinizin sahibine emanet olun…