Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretleri sanki bugünler için söylediği bir söz " Hak şerleri hayreyler/ Zannetme ki gayreyler/ Arif anı seyreyler/ Mevla görelim neyler/ Neylerse güzel eyler…." Türkiye'miz de 15 Temmuz milat oldu. Başarısız darbe girişimine yeltenenler kendi kendilerine intihar ettiler. Kazdıkları kuyuya kendileri düştüler. Cenab-ı ALLAH Türkiye'mizin yar ve yardımcısı oldu.
Kendi soyuna ihanet edenler: 23 Temmuz 2016 Cumartesi günü Türkiye gazetesinde İhanet ile ilgili Halime Gürbüz'ün köşe yazısını okumuştum. Bu yazıyı çok anlamlı bulduğum için siz kıymetli okuyucularımla paylaşmak istedim. 
Bir gün Padişah Yavuz Sultan Selim Han tebdil-i kıyafetle Kuşlar Çarşısı'nı gezer. Burada avcılar avladıkları kuşları, av gereçlerini, tuzakçılar çeşitli tuzak malzemelerini ve eğittikleri maharetli kuşları satıyorlar. Bir ara gözü kekliklere ilişir Padişahın… Bir grup kekliğin üzerindeki varakta; " Tane işi satış fiyatı 1 altın" yazıyor. Hemen yanı başlarında asılı, adeta altın kafes içinde bir keklik daha var ki fiyatı; 300 altın. Padişah üç yüz altınlık kekliğe yaklaşır, incelemeye başlar, görüntüde diğer kekliklerden farklı değildir. Merak eder ve; "Hayırdır" der satıcıya; " Bunun diğerlerinden ne farkı var ki, bunlar 1 altın, bu 300 altın.?" Satıcı; " Bu keklik özel eğitimli, çok güzel ötüyor, ötmesi bir yana bunun ötüşünü duyan ne kadar keklik varsa hepsi onun etrafına doluşuyor"der.
"Tabii bu arada avcılar da o etrafa doluşan keklikleri daha rahat avlıyorlar" diye ekler. "Satın alıyorum" der Padişah; "Al sana 500 altın.." parayı verir ve hamen oracıkta kekliğin kafasını keser!.. Adam şaşırıp; " Ne yaptınız?! En merhametli kekliğin kafasını koparttınız, yazık değil mi" diye dövünürken; Yavuz Sultan Selim gürler;
"Bu kendi soyuna ihanet eden bir kekliktir. Bunun akıbeti er veya geç ölümdür!.."
15 Temmuz sonrası darbeci hainlere karşı demokrasi nöbetlerine koşan Türk halkı, şimdi de FETÖ'nün terör ikizi PKK'ya karşı tek yürek halinde meydanlara koştu. Mardin, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Malatya, Van, Siirt ve Batman'da binlerce kişi Cuma Namazı sonrası " Kahrolsun PKK, Edi Bese ( Yeter Artık) sloganlarıyla PKK- FETÖ terörüne halk lanet yağdırarak protesto gösterileri düzenlediler.
İşte bu da ALLAH'tan, 15 Temmuz darbe girişimi halkımızı uyandırdı. Birbirimize kenetlendirdi. Bu vatanın ekmeğini yiyip, baldırına sarılanlar, vatanına, kendi soyuna ihanet içerisinde olanlar, kalleşçe, kahpece çoluk çocuk, kadın, kız. Asker, Polis demeden tuzaklar kurarak şehit edenleri ALLAH affetmeyecek ve hiçbir zaman iflah olamayacaklarına, kazdıkları kuyuya kendilerinin düşeceklerine yürekten inanıyorum.  Darbe'nin başarısızlıkla sonuçlanmasıyla hayal kırıklığına uğrayan dış düşmanların oyunları, planları da alt üst oldu. Bu da yüce ALLAH'ın hikmeti işte.
Ülkemizin birliğini ve yüce milletimizin huzurunu hedef alarak 15 Temmuz gecesi mevcut demokratik yönetimi yok sayan kalkışma hareketini lanetliyorum. Halkımızın iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a; vatanını, milletini, bayrağını seven kadirşinas ve yürekli, cesaretli halkımıza, TBMM'ye, CHP ve MHP Genel Başkanlarına, Sivil Toplum Kuruluşlarına, basın mensuplarına, iş dünyasına, canı pahasına mücadele eden başta Emniyet Teşkilatına, vatansever Silahlı Kuvvetler mensuplarına bir T.C. vatandaşı olarak şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğinin devamı için vatanı, bayrağı ve milleti uğruna hayatını kaybeden tüm aziz şehitlerimize ALLAH'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.
Cenab-ı ALLAH'ımdan tek dileğim, Ülkemiz üzerinde iç ve dış düşmanlar tarafından oynanan oyunların bozulmasını, Türkiye'mizi anlamak istemeyenlerin de anlamasını, Teröre karşı bütün dünya insanlarının birlikte hareket ederek mücadele vermesini, Ülkemizin birliğininin, beraberliğinin, dirliğinin bozulmamasıdır.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün geleceğimiz için söylediği altın sözlerine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Saygılarımla