Sayın çok kıymetli okuyucularım, 19 Eylül Gaziler Günü, sunuculuğunu Merkez Komutanı Topçu Asb. Kd. Bçvş Serdar Özkaracahisar tarafından yapılan kutlama töreni Cumhuriyet Meydanında kutlandı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okunduktan sonra, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İs.Asb.Bçvş. İsmail Özdirekcan'ın konuşmasını siz kıymetli okuyucularıma 19 Eylül Gaziler Günü'nün anısına aynen aktarmak istiyorum.
İs. Asb. Bçvş. İsmail Özdirekcan şunları söyledi," 19 Eylül, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında Türk Kahramanlığı'nın taçlandığı bir gündür.
Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasındaki kahraman Türk ordusu, 13 Eylül 1921'de 22 gün 22 gece süren, dünyanın en uzun ve en kanlı muharebelerinden birisi olan, Sakarya Meydan Muharebesi de sömürgecilerin maşası olarak Anadolu içlerine kadar ilerleyen işgalci Yunan ordusunu Polatlı önlerinde durdurmuş, tarihinin en büyük yenilgisini yaşatarak, onu bozguna uğratmış ve kaçmaya mecbur etmiştir. Sonuç olarak düşman, bir sene sonra topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Sakarya Meydan muharebesi, Türk ordusunun 1683 ikinci Viyana kuşatmasından beri süren geri çekilişine de son vermiştir. Sakarya Meydan Muharebesi Anadolu halkının ölüm kalım savaşı olmuştur. Bu mücadele kaybedilseydi, sömürgecilerin anadoluyu paylaşım planı olan Sevr gerçekleşecek, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hayal olarak kalacaktı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman askerleri canlarını ortaya koyarak Anadolu halkına böyle karanlık bir tablo yaşatmadılar. Yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi savaşın seyrini değiştirerek bugünün hür ve bağımsız Türk Devletinin yolunu açmıştır.
TBMM, 19 Eylül 1921 tarihinde, bu emsalsiz zaferin anısına Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" unvanı ile "Mareşallik" rütbesini tercih etmiştir. 19 Eylül; 1919-1922 yıllarında Kurtuluş Savaşında, 1950'de Korede, 1974'de Kıbrıs'ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden Asker, Polis ve tüm malul Gazilerin şeref günüdür. 19 Eylül Günü; Bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür."diyerek sözlerini tamamladı.