Karapınar AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen beslenme semineri kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Karapınar Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen seminer’e Karapınar’lı bayanlar büyük bir çoğunlukla katıldı.

Dudu Sağlamer sunuculuğunda, Bayanlara Yönelik seminere konuşmacı olarak Diyetisyen Aslı Cemile Özatan katıldı.

Diyetisyen Özatan” Diyabet, şişmanlık ve bel çevresi” konularında salonu dolduran bayanlara bilgi verdi.

Diyetisyen Özatan, Şişmanlık, harcanandan fazla enerji alımından oluşan bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Kalça ve vücudun diğer bölümlerindeki karın çevresinde ki yağ birikimi sağlık açısından riskli taşır. Kiloda bel çevresi ölçümü de önemlidir. Bu konuda çok dikkatli olunması gerekir” dedi.

Özatan,  beslenme; anne karnında başlayarak yaşamın sonlandığı ana kadar devam eden yaşamın vazgeçilmez bir ihtiyacıdır

İnsanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan besin öğelerini yeterli ve dengeli miktarda alıp vücutta kullanabilmesidir.

Karın doyurmak, açlığı bastırmak, canının çektiği şeyleri yemek veya içmek değildir

 

Sağlıksız diyetler ve tek taraflı diyetler metabolizmada kartal escort  yavaşlama, cinsiyet, kullanılan ilaçlar, alkol tüketimi gibi etkenler sağlıksız kilo alış verişlerimizde sebepler arasındadır. Günlük hayatımızda ayaküstü atıştırma gibi beslenmelerde obezite nedenleri arasında önemli yer tutmaktadır. Dünyada obezite herkesin sorunu haline gelmiştir. Bunun için çok iyi mücadele edilmelidir” diye konuştu.

AK Parti Kadın Kolları başkanı Av Derya Özüdoğru de amaçlarının hanımlara sağlıklı yaşam konusunda katkı sağlamak olduğunu kaydederek Konuşmacı Diyetisyen Aslı Cemile Özatan’a çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Seminere katılan bayanlar “AK Parti Kadın Kolları tarafından tertip edilen Sağlıklı Yaşam ile ilgili seminerde Diyetisyen Aslı Cemile Özatan tarafından sağlıklı yaşam ile ilgili çok güzel bilgiler edindik. Bu semineri düzenleyenlere ve konuşmacı Diyetisyen Aslı Cemile Özatan’a teşekkür ediyoruz “dediler.