Açılış Konuşmasını Karapınar Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Dudu Sağlamer yaptı.” Alemlerin Efendisi Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cennet Anaların ayağının altındadır diyen Sağlamer, söylenebilecek sözlerin en güzelini söylemiş, Hayat mücadelesinde kadınların konumunun ne denli büyük olduğu anlaşılmaktadır. Bizim kadınımız dünya’nın herhangi bir yerinden gelen mazlumun sesine kulak verecek kadar duyarlı, kucak açacak kadar fedakardır. Bizim kadınımız yaşamın zorlu anlarında üstad Necip Fazıl’ın ifadesiyle “Titrek kalplerini bahtın yeline ince bir tüy gibi salacak kadar merhametlidir.” Dinimizin de kadına verdiği önemden bahseden Sağlamer, AK Parti kadın Kolları olarak ilçemizde sık sık etkinlik yapmaya çalıştıklarını ve kadınların sorunlarına rehber olmaya çalıştıklarını söyleyen Sağlamer, “Kadınlarımız için yapılacak olan hizmetler Ak Partinin kadınlara verdiği önemin göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle doğumdan ölüme kadar hayatın her anında fedakârlık abidesi tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarken, herkese sağlık ve mutluluklar diliyorum.”dedi

Ak Parti Karapınar İlçe Teşkilat Başkanı Nadi Tartan ise, “Biz annelerimize, kadınlarımıza saygı ve sevgide kusur etmemeye çalışıyoruz. Biz biliyoruz ki, Yüce dinimiz İslam Cennet, anaların ayaklarının altındadır demektedir. Bizlerde kadınlarımıza ve analarımıza hürmet ettiğimiz takdirde cennetin anahtarını elimize almış olacağız” dedi.

Kadınlar için ilçemizde yapılmakta olan Kadınlar Lokalinin ihalesinin yapıldığını ve KOMEK kurslarının mülkiyeti belediyemize ait Hacıisa Camii güneyindeki binada ilçemizde de açılacağının müjdesini veren Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ise, “Kadınlarımızın sosyal etkinlikler düzenleyebilmesi için sosyal faaliyet salonları inşa etmeye çalışıyoruz. Yakın bir gelecekte artık kadınlarımızın kendi aralarında kaynaşabilecekleri ortam oluşturacağız. Şimdiden tüm kadınlarımıza hayırlı olsun derken 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü kutlar, herkese sağlık, sıhhat içerisinde mutluluklar diliyorum” dedi.

Açılış programından sonra erkeklerin dışarıya alınması ile kadınlar kendi hallerinde eğlendiler. Grup Vuslat ve ekibi tarafından söylenen ilahiler ve ezgiler katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Programa katılan kadınlarımız ise, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği nedeniyle düzenlenen programdan çok memnun olduklarını, Böylesine anlamlı bir programı düzenlemelerinden ve biz kadınlara gösterilen ilgi ve alakadan dolayı,.Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya ve ekibine, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Nadi Tartan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Dudu Sağlamer ve ekibine teşekkür ediyoruz.”dediler