Bu haftaki köşe yazımda İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç'ın Amil Önal İlkokulunda "İlköğretim Haftası" kutlama töreninin devamında öğrencilere, Anne, babalara, Meslektaşlarına hitaben yaptığı çok güzel ve anlamlı konuşmasını siz kıymetli okuyucularımla paylaşmak istedim.
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SAMİ SAĞDIÇ konuşmasında şunları söyledi. "2017-2018 eğitim öğretim yılının öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyor. İlköğretim Haftanızı kutluyor, siz katılımcıları sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. İçinde bulunduğumuz hafta bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de okullarımızın açıldığı, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının başladığı haftadır. Bu hafta öğrencilerimizin ikinci yuvalarına kavuştuğu, öğretmenlerimizin hasret giderdiği, velilerimizin ise tatlı bir telaşa kapıldığı haftadır.
Bizler de ilçemizde, 55 Okulumuzda 10.996 Öğrencimiz, 577 Öğretmenimiz ve 68 yöneticilerimizle bu heyecana ortak oluyoruz. Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken birçok öğrencimiz bir üst sınıfa geçmenin, bir kısım öğrencimiz de okula başlamanın mutluluğunu yaşıyor. En uzun yolculuklar bile ilk adımın atılmasıyla başlar. Ve unutulmamalıdır ki iyi başlamak, bitirmenin yarısıdır. Halk Ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor:
"Dünyanın en zengin aklını gördüm. Sermayesini sordum, dedi ki; Okul." Evet insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği, aklı ve zekasıdır. Fakat akıl, kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır.  SEVGİLİ ÖĞRENCİLER; Gelecek, bizler için, ülkemiz için büyük idealleri, hayalleri içimizde beslediğimiz en büyük heyecanımızdır. Bu idealler, yarınlarımızı teslim edeceğimiz siz sevgili öğrencilerimizin omuzlarında yükselecektir. Başarı bir tercihtir. Önce başarıyı arzu etmek sonra da başarıya ulaşmak için çok çalışmak gerekir. Unutmamalısınız ki hiçbir başarı tesadüf değildir. Zengin, kalkınmış, müreffeh bir ülke de kendiliğinden var olmaz. Sizlerle çok daha büyük başarıları yakalayacağımıza yürekten inanıyorum. Zihinleriniz, yürekleriniz, bahtınız açık olsun…
SAYGIDEĞER ANNELER, BABALAR, ; Öğrencilerimiz, okul ortamında nasıl ki öğretmenlerin ilgi ve sevgisine ihtiyaç duyuyorsa, sizlerin de ilgi ve sevgisine muhtaçtır. Sizler, çocuğunuzun ilk mektebi olan, sağlıklı geleceği için sağlam temelin atılacağı, nezih, temiz ve iletişime açık bir ilişkinin yürütüleceği aile kurumunun öğretmenlerisiniz.
Yeni eğitim metotlarının gereği olan, öğrenci, öğretmen ve okulu merkeze alan daha verimli bir eğitim sisteminin yüklediği sorumlulukların farkında olarak okul ve öğretmenlerle sürekli iletişim içerisinde olunmalı, çocuğunuzun daha verimli yetişeceği uygun okul-aile işbirliğini kurmalısınız. Öncelikle Öğretmenlerimize bu eğitim yolculuğunda destek vermelisiniz. Onların görüşlerini dikkatle takip etmeli ve iyi bir iletişim kurmalısınız. Unutmayın ki eğitim-öğretim sürecinde aktif olarak yer alan anne babalar, öğrencisinin başarısına ve gelişimine büyük katkılar sağlayacaktır.
DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM, Gelişmiş ve güçlü Türkiye'nin kapısı sizlerin elinde olan eğitim anahtarı ile açılacaktır. Bu bağlamda öğrencilerimizi, Milli Eğitimimizin amaç ve ilkeleri doğrultusunda; yenilenen öğretim programları çerçevesinde, milli, manevi, kültürel değerlerimizi benimseyip davranış haline getiren, herkese saygı, sevgi ve hoşgörüyle yaklaşan; ailesini, yurdunu ve milletini gönülden seven, demokrasiden yana, 'bilgiden bilgeliğe varmak isteyen' gençler olarak yetiştirme azmindeyiz. Bu kutsal çaba okullarımızda, sınıflarımızda sizlerle hayat bulacak, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.
Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış öğretmenlerime zor fakat kutsal görevlerinde üstün başarılar diliyorum.
Bütün bu duygularla yeni eğitim öğretim yılımızın tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, programımıza katılımları ile bizleri onurlandıran herkese şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım." Diyerek yaptığı çok güzel ve anlamlı konuşmasını tamamladı. Saygılarımla