Sayın kıymetli okuyucularım, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programında açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç’ın çok güzel ve anlamlı konuşmasını siz kıymetli okuyucularımla paylaşmak istedim.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç konuşmasında şunları söyledi,” Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, Değerli Protokol, Saygıdeğer Öğretmenlerim, sevgili öğrenciler ve kıymetli misafirlerimiz. Varlığı ile bizleri heyecanlandıran bütün Öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programımıza hepiniz hoş geldiniz. Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün bütün öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır. Yıldırmamalıdır. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Dolayısıyla muhatabı inan olan öğretmenlerin yapacağı bir hatanın da telafisi yoktur. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutmayınız; kelebeklerin ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın, sevgiyi hak etmesi gerekir. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir. Baş döndürücü gelişmelerin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bunun için öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri, gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekir. Öğretmen, hayatının her aşamasını planlamalıdır. Planı olmayanlar, başkalarının planına uymak zorunda kalırlar. Öğretmen yarını bir gün önceden yaşayan kişi olmalıdır. Onun hayalleri olmazsa, başkalarının hayallerinin de önemi olmayacaktır. Zira Öğretmen, yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumludur. “Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” sözünün muhatabı olan değerli meslektaşlarım; Bu söz, gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğunun bizlere yüklediği çok büyük bir güvenin ifadesidir.

Eğitimin insanı geliştiren değil, insanı formatlayan bir mekanizma olarak görülmesi, nesillerimizin heba edilmesine yol açmıştır. Bizler çocuklarımıza diploma aldırma peşinde koşarken onların gönüllerine hitap etmeyi ihmal ettik. Kuşak çatışmalarının yaşandığı günümüzde; çocukları ve gençleri anlamalı, onlarla sıkı bir iletişim kurmalıyız. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulan, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üreten ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek olmalıdır. Yeri doldurulmaz öğretici,eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, her an muhtaç olduğumuz doktor, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip olan değerli öğretmenim; bugünü değil yarını düşünürsek, gelecek hem ilçemiz hem de ülkemiz açısından çok daha iyi olacaktır. Norm açığımıza rağmen, bütün branşlarda, özverili çalışmaları ile ilçemize hizmet veren, başarılarıyla gururlandığımız değerli öğretmenlerime bu vesile ile tekrar teşekkür ederim. Bu duygu ve düşüncelerle, anlamlı günümüz anısına, ebediyete intikal eden ve eğitim yolunda şehit olan değerli öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Emekli olmuş ve halen mesleğini özveri ile ifa eden bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutlar, onlara yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim. Sözlerimi Sayın Milli Eğitim Bakanımızın mesajı ile tamamlıyorum. Karanfiller kaktüslere tepeden bakmaz. Toprak dikeni var diye ona hoyrat davranmaz. Hepsi aynı toprağın çiçeğidir. Bulutlar yağmura kızmaz, yıldızlar aya özenmez, rüzgâr güneşe alınmaz; hepsi aynı göktedir, aynı düzen üzeredir. Ağaçlar tepe yapraklarını daha çok sevmez, en alt dalın kaderiyle en üst dalın kaderi aynı kökten beslenir. Akrep ve yelkovan birbirine yetişmek için değil, kendi seyrini tamamlamak için döner saat üzerinde.. Kırmadan, kızmadan, yormadan, sevgiyle, ilgiyle, bilgiyle; kendilerine bahşedilen özel ve güçlü bir sabırla insan yetiştiren, tüm zorluklar arasında “ İYİ Kİ ÖĞRETMENİM” diyen koca yürekli öğretmenlerimin Öğretmenler Günü’nü kutluyor; Ülkemin eğitim ağacının dalında onlar gibi bir yaprak olmaktan duyduğum gururu bir kez daha tekrar ediyorum.

Ben de “İYİ Kİ ÖĞRETMENİM!. Teşrifleriyle bizleri onurlandıran değerli misafirlerimize ve ilçemizde görev yapan bütün öğretmenlere kalem hediyelerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Yaka’ya teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.”dedi