Birçok kişinin yaşadığı şeylerden biridir sabahları yataktan çıkmak istememek ve yatağın tadını çıkarmak. Ancak bir noktadan sonra dışarıda bizi bekleyen hayatın getireceği sürprizler ve yenilikler daha cazip gelir ve kendimizi yataktan atıp güne başlarız.
Kimileri sabahları yataktan kalkıp işe gitmek için bu enerjiyi kendinde bulamıyor ve işinden, yaşadığı hayattan soğumaya başlıyor. Oysa böyle olmak zorunda değil. İşte size sabahları yataktan kalkıp işe gitmek için heyecan duymanızı sağlayacak tüyolar :
1. Bir sabah rutini oluşturun: Normalde uyanmanız gereken saatten en az 1 saat daha erken uyanın ve bunun tadını çıkarın. Bu sizin egzersiz yapma, köpeğinizi dışarı çıkarma, doğada gezinme, meditasyon veya yoga yapma, kitap okuma veya daha geniş düşünecek olursak güne iyi bir zihinle başlamanızı sağlayacak vakit. Farklı şeyler deneyin ve hangisinin size en uygun olduğunu kendiniz bulun. Önemli olan kendinizi besleyecek bir sabah rutini bulmak.
2. Hemen kahve içmeyin: Sabahları hemen kahveye sığınmak yerine su için. Hatta mümkünse sabahları suyun içine birkaç dilim taze limon koyun. Limonlu su sindiriminizi rahatlatacak ve bedeniniz size teşekkür edecektir. Bu işe gitmek için size heyecan katmayabilir ancak sabahları sağlıklı ve iyi hissetmek, aradığınız heyecanı bulmak için uygun koşulları sağlar.
3. Sabahları ilk olarak haberlere bakmaktan kaçının: Sabahları medyanın en çok odaklandığı şeyler negatif veya skandal yaratacak haberlerdir. Sabahları ilk iş bu haberlere bakmak yerine, zamanınızı , kendinizi daha iyi ve mutlu hissettirecek şeylere ayırın.
4. Güne planlı başlayın: Sabahları yapmanız gereken ilk şey, o gün sizi bekleyen en önemli şeylerin listesini  Güne başlarken sizi bekleyen hedefleri, gerçekleştirilebilir küçük hedeflere bölün.
5. Hayal kurun: Güne başlarken hayal kurmayı unutmayın. Her sabah görebileceğiniz bir yere hayallerinizi anımsatan ufak notlar iliştirin. Yüzünüze bir gülümseme yerleştirin ve hayallerinizi gerçekleştirmek için çalıştığınızı unutmayın.
6. Sürprizlere hazır olun: Nerede çalışırsanız çalışın, her iş günü yeni sürprizler getirir. Eğer öyle olmuyorsa, kendinize yeni bir iş bulun veya yeni bir kariyer planı anlatın. En azından kendinize şu soruyu sorun: Karşıma çıkan zorluklara veya fırsatlara şaşırmaya açık mıyım? Güvende hissetme ihtiyacı, sıkıcılık ve sürekli şikayet etme sizin düşmanlarınız olabilir. Kendinizi bu düşmanlardan koruyun.
7. Meraklı olun: En iyi iş, daha önce hiç denemediğiniz iştir. Evet demekten korkmayın. Becerikli olduğunuzdan emin olmadığınız bir şeye evet diyor musunuz? Başaracağınızı bilmediğiniz şeylere evet deyin. Bu, her güne yeni bir umutla başlamanızı sağlar.
8. Bitiş çizgisinin nerede olduğunu unutmayın: Gün evinizde başlıyor ve evinizde bitiyor. Gün içinde ne olursa olsun, akşam eve dönüp kapınızı kapattığınızda her şeyi geride bıraktığınızdan emin olun. Güne başlarken, akşam eve döneceğinizi ve ailenizle yeniden birlikte olacağınızı bilmek içinizi rahatlatır.
Kaynak : http://www.kendinigelistir.com/sabahlari-yataktan-kalkip-ise-gitmek-icin-heyecanlandiracak-8-tuyo/#ixzz4sfYet5Hq