Karapınar ilçesinde gece başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Konya ve Adana Karayolu trafiğe e kapatıldı. Polis ve karayolları ekiplerinin yolları açık tutmak için yoğun uğraş verirken, kar yağışında. Yolcu otobüsü, Tır ve diğer araçların geçişine izin verilmedi.

Araçlar akaryakıt istasyonları ile dilenme tesislerinde bekletildi.

Karapınar belediyesi tarafından yolda mahsur kalan yolculara kumanya dağıtıldı . İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat ve Belediye Başkanı Mehmet Yaka Konya yoluna gelerek ulaşımın açılması için ilçe yöneticileri ile istişarelerde bulundu.

Çok sayıda yolcu otobüsü ve tır’ın bekletildiği Karapınar’da bazı yolcular kar’ın güzelliğini yaşadı kimisi kar topu oynadı kimisi ise bol bol fotoğraf çektirdi.

Karapınar Belediyesi Yolculara, Çorba,Çay ve su ikramında bulundu.

Yolcu otobüsü ile İzmir’e yolculuk eden Arda Kök adlı yolcu,”Yaklaşık 12 saattir burada kar ve tipi nedeniyle bekliyoruz. Bize gereken desteği verdiler .Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye başkanı Mehmet Yaka,Gece saatlerine beri yolcularımızın ve diğer vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için gayret gösterdik.Onların yaşamsal ihtiyaçlarını giderdik. Karapınar olarak onlar bizim misafirimiz. Kendilerini en iyi şekilde ağırladık” diye konuştu.

Karayolu ekipleri yolun açılmasının ardından araçların kontrollü olarak geçişine izin verildi. Polis ekipleri araç sürücülerini lastiklerine zincir takmaları konusunda uyardı.