20 Haziran Pazartesi günü Karapınar Belediye Başkanlığı tarafından, Otogar karşısında yeni hizmete giren Kurtay Düğün salonu bahçesinde verilen iftar yemeğine İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk ve eşi Yasemin Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve eşi Saniye Yaka, Hâkimler Ramazan Tekkoyun, Cihat Köse, Cumhuriyet Savcıları Erhan Can Tanlık, Selman Eskiler, Muhammet Güner, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Nadi Tartan ve eşi Saniye Tartan, Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy ve Eşi Nadire Özsoy, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yurdaer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ve bazı daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Mahalle Muhtarları ve basın mensupları ile yetim, öksüz çocuklar ve aileleri katıldı. Protokol üyeleri ile yetim ve öksüzler aynı masada yemeklerini paylaştılar.
İftar öncesinde Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve eşi Saniye Yaka iftar yemeğine katılanlara hoş geldiniz diyerek tek tek ilgilendiler. İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk iftar yemeği duasını yaptı. İlçe Müftülüğünde görevli imam hatipler tarafından çift ezan okuyarak iftar yemeğine katılan misafirler iftarlarını yaparak oruçlarını dualarla açtılar.
Belediye Başkanı Mehmet Yaka iftar yemeğinden sonra misafirlere hitaben yaptığı konuşmasında " Rahmet. Bereket ve mağfiret iklimi mübarek Ramazan ayının hep birlikte huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Ramazan ayı paylaşma, yardımlaşma ve birlikteliğin sağlanması için bir fırsat ayı olduğunu, Davetimize katılan herkese gönülden teşekkür ediyor, mübarek Ramazan Ayı'nızı tebrik ediyorum diyen Başkan Yaka, Belediye olarak bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz ve Ramazan Ayı'nın 15. gününde de yetim ve öksüzlere sahip çıktıklarını belirten Yaka, Ramazan ayında bize düşen, ülkemize hicret etmek zorunda kalmış mülteci kardeşlerimize kucak açmaktır. Evinden, yurdundan çıkıp gelen Mekkeli Muhacirlerle evini, aşını, ekmeğini paylaşan Ensar'ın kardeşlik ahlakını kuşanmaktır. Bize düşen açın halinden anlamak, yetimin başını okşamak, ağlayanın gözyaşını silmektir.  İlçe Kaymakamlığımızla beraber Cumhuriyet Alanı, Anıt meydanında kurulan iftar çadırımızda günlük yaklaşık 450- 500 kişiye iftar yemeği verildiğini, bu faaliyetimizin Ramazan Ayı'nın sonuna kadar devam edeceğini belirten başkan Yaka, davetimize iştirak eden herkese tekrar şükranlarımı sunuyorum."dedi
İftar öncesi ve sonrasında ilahi grubu birbirinden güzel ilahiler okuyarak gönülleri coşturdular.