Genel Kurul toplantısına Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, İl Genel Meclis Üyesi M.Namık Köklüsoy, Konya Esnaflar Birligi Başkan Vekili Hasan Uzman, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Yazgan, Karapınar Belediyesi Başkan Adayları Mehmet Yaka, Ahmet Sezer, Halil Aker, Belediye Başkan Yrd. Duran Karagöz, Karapınar Sivil Toplum Örgütü ve Kuruluş Başkanları ve temsilcileri, Konya ve Ereğliden gelen Esnaf ve Sanatkârlar Odalarından misafirler, Karapınar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan adayları Mustafa Zengin, Muhammet Cesur, İbrahim Bekaroğlu ve Genel Kurul Üyeleri, Basın mensupları katıldı.

Karapınar Kaymakamlığında görevli ve Bakanlık Temsilcileri Mehmet Ocakcı ile Mahmut Ok gözetiminde yapılan genel kurulun Divan Başkanlığına Hasan Uzman, Mecit Yabanoğlu, Murat Aldanmaz, Ahmet Kocatürk, Ahmet Gedikoğlu oy birliği ile seçildiler.

Bir Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Açılış Konuşmasını yapan Karapınar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hikmet Özlü, katılımcıları selamladıktan sonra şunları söyledi, seçildiğimiz günden bu güne kadar esnaflarımıza en iyi ve en güzel hizmetleri vermeye çalıştığını ve esnaflarımızın faydasına olan bütün işlere ön ayak olduğunu, esnafların çıkarlarını koruduğunu belirterek bundan sonraki seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum”dedi

Karapınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adaylarından İbrahim Bekaroğlu, Muhammet Cesur ve Mustafa Zengin katılımcılara hitaben birer konuşma yaparak seçildikleri takdirde neler yapacaklarını anlattılar.

Gündemde bulunan maddeler Karapınar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı, Genel Sekreteri Nevzat Soran tarafından okundu ve okunan bütün maddeler divan başkanı tarafından müzakereye sunuldu ve, söz isteyen olmadığından oy birliği ile kabul edildi.

Seçimlere geçildi, Bir nolu Sandık Kurulu Başkanlığını Karapınar İlçe Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Emir, Üyeler İrfan Ayhan, Cevdet Kesik, İki nolu Sandık Kurulu Başkanlığını Yasin Güngör, Üyeler Uğur Erdil, Şükrü Emir yaptı.

Saat 17.00’de açılan sandıkların sayımında 1014 oyun kullanıldığı ve üç geçersiz oyun olduğu anlaşıldı.

Yapılan seçim sonucuna göre  1014 geçerli oyun 530’unu Karapınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Mustafa Zengin ve Ekibi aldı.

Başkan Adayı Muhammet Cesur ve ekibi 253 Oy aldı.

Başkan Adayı İbrahim Bekaroğlu ve Ekibi 231 oy aldı.

Buna göre 530 Oy alarak Karapınar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığını Mustafa Zengin (Veysel Oğlu) ve ekibi Metin Kalkan, Mustafa Ünver (Doğan Oğlu), Hasan Bakır, Yakup Sivrikaya, Mahir Yeşilyurt, Özkan Tan, Fatih Peker, Mustafa Aşıroğlu (Mehmet Oğlu) kazandı.

Denetim Kurulu Asil Üyeliklere: Mustafa Halıcı, Hüseyin Uğur, Salih Bilici seçildi.

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak Karapınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına seçilen Muistafa Zengin ve ekibine çalışmalarında üstün başarılar dileriz.