İlçe Müftülüğü diğer senelere göre katılımın yoğun olduğu ve “Yaz Kur’an Kursu” na devam eden 1000 öğrenciyi ve kurs hocalarını Tarihi Sultan Selim Camisi bahçesinde iftar yemeğinde buluşturdu.

Kurs öğrencilerine İftar yemeğinde dualar eşliğinde çorba, etli pilav, tatlı, meyve suyu, dondurma ikram edildi.

İftar yemeğine İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, Cami İmam- Hatipleri, Kurs Hocaları, müezzinler, Karapınar Merkezden, merkeze yakın kasaba ve köylerden gelen Yaz Kur’an Kursu öğrencileri katıldılar. Birbirleriyle yeni tanışan çocuklar iftar sofrasında ekmeklerini ve yiyeceklerini paylaşarak güzel bir dostluk örneği sergilediler.

İlçe Müftüsü Hüseyin Gün başta olmak üzere cami görevlileri ve kurs hocalarının hizmet aşkı ile organize ettikleri ve bizzat çocuklara hizmet ederek hazırladıkları iftar sofrası adeta kutsal topraklarda verilen iftar yemeğini aratmadığı gibi, yer sofrasında dualarla açılan oruçlar manevi atmosferi zirveye taşıdığı görüldü.

İlçe Müftüsü Hüseyin Gün şunları söyledi “ Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine iftar yemeği vermekteki amaçlarının, Rahmet ayı olan on bir ayın sultanı Ramazan ayında Yaz Kur’an Kursu öğrencilerimizle, hocalarımızı iftar sofrasında buluşturmak ve ecdat yadigârı Sultan Selim Caminin bahçesinde, minare ve kubbelerinin altında yavrularımıza unutamayacakları manevi bir iftar sofrası oluşturmaktı. Bu amacımız da gerçekleşti diyen Müftü Gün, İftara katılan öğrencilerimizin gözlerindeki parıltı, seslerindeki mutluluk, kendilerindeki heyecan ve mutlulukları görülmeye değerdi. Böylelikle onlara hizmet etmekle bizlerde mutlu olduk.”dedi

Müftü Gün, ayrıca İlçe Müftülüğümüz başta olmak üzere bütün cami görevlilerimiz olsun, maddi ve manevi katkı sağlayan ve bu programın uygulanması ve gerçekleştirilmesi için katkı ve hizmet veren herkese teşekkür ediyorum”dedi