Zafer Caddesinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu önünde düzenlenen programda Kaymakam Onur Kökçü, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, İlçe Emniyet Personeli, Basın Mensupları, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Uygulama sırasında açıklamalarda bulunan Karapınar Kaymakamı Onur Kökçü bütün şoförlerin yayalara öncelik tanıması gerektiğini ifade ederek " Bu yıl yaya geçiş öncelikli yıl ilan edildi. Kaymakam Kökçü, Özellikle Avrupa ülkelerinde imrenerek gözlemlediğimiz tespit ettiğimiz şey yaya adımını attığı anda sanki kırmızı ışık yanmış gibi aracını durduruyor. Bizde aynı şeyin Türkiye'de uygulanmasını istiyoruz. Zaten trafik kanununda, yaya geçitlerine yaya adım attığı anda araçlar durmak zorunda, ama bunu uygulamaya dökemiyoruz. Buradan bütün şoförlerimizden rica ediyorum yayalara öncelik tanıyın. Herkese kazasız güzel günler diliyorum. Trafikte daha çok kurallara uyduğumuz bir Türkiye diliyorum" dedi.

Uygulamanın ardından Kaymakam Onur Kökçü, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbabave görevli polisler sürücülere bilgi broşürleri dağıttılar.