Programa, TEMA Vakfı Konya İl Temsilcisi Mehmet Emin Yıldırım, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Osman Ermişler, TEMA Vakfı Görevlileri Nazlı Rahşan Mertcan, Emre Bostanoğlu, Özel Nesibe Aydın Konya Okulları Temsilcileri, Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç TEMA Öğrencieri, Karapınar TEMA Vakfı İlçe Tems.Musa Ceyhan, Konya Zeki Altındağ İlkokulu, Özel Nesibe Aydın Konya İlkokulu, Selçuklu Zeliha ve Lütfi Kulluk İlkokulu Öğretmen, öğrencileri ve öğrenci velileri ve diğer misafirler katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda; Konya İli Zeki Altındağ İlkokulu 1-H sınıfı Yavru TEMA öğrencileri ‘Doğa Gösterisini’ sundular, Özel Nesibe Aydın Konya İlkokulu Yavru TEMA 3-A sınıfı öğrencileri ‘Ben Bir Ağacım’ drama gösterisini sundular, Selçuklu Zeliha ve Lütfi Kulluk Yavru TEMA 4-B sınıf öğrencilerinden oluşan Doğa Korosu birbirinden güzel Yavru TEMA Marşı, Tohumdan Fidana ve Meşe şarkılarını söyleyerek gösterilerini sundular. Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç TEMA üyeleri gösterilerini sergilediler.

TEMA Vakfı Konya İl Temsilcisi Mehmet Emin Yıldırım program hakkında şunları söyledi,” Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıklarını Koruma Vakfı işbirliğinde çocukların doğada geçirdikleri zamanın artmasını, doğayla anlamlı bir bağ kurmalarını sağlayan bu tür eğitim programları düzenlenmektedir. Yavru TEMA Haftası olan 15-25 Mart 2018 tarihinde yurt genelinde bir dizi etkinlikler yapılmaktadır. Konya’da da bugün yapılan 31 Mart 2018 tarihinde Yavru TEMA okullarının gösterileri ile “Yavru TEMA Günü” büyük bir coşkuyla kutlandı diyen Yıldırım, Yavru TEMA İlkokulu öğrencilerinin ekolojik okuryazar bir bakış açısına sahip olmalarını, toprağın, suyun, havanın, doğal varlıklarımızın değerini bilen ve koruyan çocuklar olmasını hedefleyen çevre eğitimi programları artarak devam edecektir. Böylece çocuklarımız bu tür programlarla doğayı hissederek, dokunarak, koklayarak, duyarak farklı deneyimler yaşama fırsatı bulurken hem bedensel, hem de zihinsel gelişimlerinin olumlu yönde desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Burada programa emeği geçen Öğretmenlerimizden Ayşegül Aliz’e, Pervin Emmiler’e, Rukiye Erkan’a, Öğrencilerine, Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç TEMA topluluğu üyelerine, Programa katılımlarından dolayı, Konya TEMA Vakfı Onursal Başkanı Osman Ermişler’e, TEMA Vakfı görevlilerimiz Nazlı Rahşan Mertcan’a, Emre Bostanoğlu’na, Karapınar TEMA Vakfı İlçe Temsilcimiz Musa Ceyhan’a, Özel Nesibe Aydın Okulları yöneticilerine ve diğer misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.”dedi (M.Ceyhan)