Karapınar Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mustafa Karaca bu konuda şunları söyledi.” Karapınar ilçesi merkezinde ve merkeze bağlı mahallelerde yaşayan 3294 sayılı Kanun kapsamında yer alan, sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içerisinde bulunan yardıma ve bakıma muhtaç kimsesi olmayan ancak huzurevi hizmeti istemeyen yaşlılarımızın kendi bulundukları sosyal çevreden ayrılmadan, evde bakım hizmetine ihtiyaçlarının olduğu yapılan araştırmalarımız neticesinde tespit edilerek evde bakım ve temizlik hizmetleri verilmek suretiyle bir takım sorunlar azaltılmaktadır. Projemizin amacı gerçekleştirilerek yaşlı ve hasta olduğu için evde bakım hizmetini yerine getiremeyen ve sağlık sorunları ile birlikte maddi yoksulluk içerisinde bulunan vatandaşlarımızı kötü ve sağlıksız yaşam koşullarından kurtarmak adına evde bakım ve temizlikleri yaptırılmak suretiyle daha sıhhi ve sağlıklı ortamlar sağlanmaktadır. Bu projemiz ile sosyal ekonomik yönden yoksulluk ve kimsesizlik içerisinde yaşamını sürdüren ancak huzurevi hizmeti istemeyen korunmaya, bakıma, yardıma muhtaç yaşlılara hizmet verilirken, sosyal güvencesi olmayan, kirada oturan, ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan yardıma muhtaç kişilerimizin bakım ve ev temizlikleri yaptırılmaktadır.

Yaklaşık 25 ailede yaşayan 40 kadar yaşlı ve hasta kişilere hizmet verilmekte olan projemizle 5 kişinin istihdamı sağlanmıştır. Proje kapsamında bir adet araç kiralanıp, temizlik malzemeleri alımı yapılmıştır. Projemizin Vakfımıza maliyeti 71.500 TL dir. Projemiz doğrultusunda evlerinde 4 temizlik personeli ile her gün belirlenen vatandaşların evleri temizlenerek, yemekleri yapılmaktadır.”dedi

Evleri temizlenen, yemekleri yapılan yaşlı, hasta ve yardıma muhtaç kişiler, yapılan hizmetten son derece memnun olduklarını belirterek, devlete ve hizmet edenlere dualar ettiklerini söylediler.