Karapınar Uçuş ve Doğa Sporları Kulübü yamaç paraşütü pilotları gökyüzünde şanlı Türk Bayrağını açtı.

Karapınar’a 10 kilometre uzaklıktaki Karacadağ Göktepe mevkisine yamaç paraşütçüleri için pist yapıldı..

Bölgenin yamaç paraşütüne elverişli yapısını değerlendiren Karapınar Kaymakamlığı ile Karapınar Belediyesi, yamaç paraşütçülerin de desteğiyle tesise bir de yamaç paraşütü pisti oluşturdu.

Açılışa bölge halkı ile yamaç paraşütü platoları katılarak gösteri yaptı. Gösteride Havada Türk Bayrağı açıldı. Karapınar Uçuş ve Doğa Sporları Kulübü başkanı Mustafa Ulutaş Türk Bayrağını İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat’a teslim etti.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar da bu bölge Karacadağ bölgesi olarak bilinen 2130 metre rakımlı, Kalelerin, yer altı şehirlerinin ve olağanüstü doğal güzelliklerin bulunduğu güzel bir volkanik dağdır. Mustafa Ulutaş hocamın keşfettiği Göktepe ile birlikte inşallah güzelliğine değer katacaktır. Bu etapta da Karapınar lı gençlerimizi hemşerilerimizin burada bu imkanlardan yararlanmasını sağlayacağız. Meke Gölü, Acı Göl, Göktepe  inşallah bundan sonra Karapınar’ın daha doğrusu Türkiye’nin, Dünyanın spor merkezi olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

İlçe Kaymakam Oğuz Cem Murat, Karapınar’ın çok coğrafi farklı bir yapıya sahip olduğunu belirterek,” İlçemizin turizmde hak ettiği konuma gelmesi için çalışmalar yürütüyoruz.Doğa turizmin Karapınar’da yapılabilmesi için çalışmalarımız sürecektir.İlçemizde çok fazla tarihi ve kültürel değerler mevcut.. Bunları kullanarak şehrimizi turizm yönünden değerlendirmeye çalışıyoruz. Yamaç paraşütü anlamında ileriki dönemlerde Karapınar yapacağımız faaliyetler ile adından bahsettirecektir dedi.

Daha sonra Yamaç paraşütü Pilotları gösteri düzenleyip Türk bayrağı açtılar. Programa katılanlardan büyük alış aldılar.

Açılışa İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan ,Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Demirsoy, Karapınar Uçuş ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Ulutaş ile vatandaşlar katıldı.