Geçtiğimiz günlerde de Mevlana Kalkınma Ajansı Konya Yatırım Destek Ofisi öncülüğünde Enerji Bakanlığı’nın bilgisi ve koordinasyonu dahilinde Karapınar İlçesi’ne termik santral konusunda gelen Japon ve Amerikan şirketlerin oluşturduğu bir konsorsiyum teknik ekibi ve Türkiye temsilcilikleri ilimizi ziyaret etmişlerdi.

3-4 Temmuz 2012 tarihlerinde ise yine MEVKA Konya Yatırım Destek Ofisi öncülüğünde, enerji sektöründe danışmanlık, finansal hizmetler ve yatırım gerçekleştiren İtalyan ve Alman firma yetkililerinden oluşan bir heyet ilimizi ziyaret etti.

İlk gün MEVKA’yı ziyaret eden heyeti burada Genel Sekreter Dr. Ahmet Akman ve Ofis çalışanları karşıladı. Heyete gerçekleştirilen “Konya Yatırım Ortamı” sunusu ve bilgi alışverişinin ardından Konya Sanayi Odası Başkan Vekili Tahir Şahin ziyaret edildi. Ardından heyet Konya Ticaret Odası’nda Başkan Selçuk Öztürk ile bir araya geldi. Daha sonra KTO Meclis Salonu’nda EPDK Uzmanı Dr. Mustafa Gözen tarafından gerçekleştirilen ve enerji sektörü ile ilgilenen firmaların da davet edildiği sunu ile program devam etti. Programın ilk günü ikili iş görüşmeleri ile son buldu.

Programın ikinci günün de ise heyet, MEDAŞ ve TEİAŞ Grup Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Buradaki yetkililerden bilgi aldıktan sonra saha incelemesi için Karapınar’a hareket etti. Burada Karapınar Kaymakamı Ramazan YILDIRIM ve Karapınar Belediye Başkanı Mehmet MUGAYITOĞLU ile yapılan görüşmenin ardından Belediye teknik ekibi ile trafo merkezi ve geçtiğimiz günlerde Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kurulu’nda kabul edilen “Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi” alanına giren saha ziyareti gerçekleştirildi. Heyetin Konya programı bu şekilde son bulmuş oldu.