Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün yoğun geçen kış şartlarında yaban hayvanlarının aç kalmaması için yemleme programı dâhilinde Orman Su işleri 8.Bölge Müdürlüğü Konya Şube Müdürlüğü olarak yemleme çalışmalarını sürdürüyor.
Konya Şube Müdürlüğü Ereği Mühendisi Asım Niyazoğlu”Bu yıl kış şarları ülkemiz ve bölgemizde çok ağır şekilde geçmektedir. Gece sıcaklığı zaman zaman -20 dereceleri bulmaktadır. Yaban hayatı yaşam arazisi yer yer karla kaplıdır. Yaban hayvanları aşırı soğukta ve arazinin kapalı olması nedeni ile yiyecek sıkıntısı çekmektedir. Bu nedenle bölgemizde yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıyoruz. Bu çalışmalar devam edecektir. Yemek atıkları, evsel atıklar bunları çöp konteynırlarına atmayıp duvar diplerine, gazete üzerine dökerek hayvanların yemesini sağlamalıyız. Yaban hayvanları yoğun kış şartları ile yaşam mücadelesi verirken avcı arkadaşlarımızın biraz fedakârlık yaparak avlanma hakkından feragat etmelerini, zor durumda kalmış, kendisini savunamayacak hayvanları avlamamalarını istiyoruz” dedi.”
Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü çalışanlarını, Konya Şube Müdürlüğü çalışanlarını, Ereğli Yaban Hayatı Koruma Mühendisi Asım Niyazoğlu’nu ve çalışma arkadaşlarını bu duyarlı davranışlarından dolayı tebrik eder, bütün insanlarımızın yaban hayvanlarının yaşam mücadelesine destek olmalarını ve duyarlı davranmalarını arzu ediyoruz.