Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda verilen seminere; Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, Konya Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürleri Emrah Yalçın, Behzat Er, Karapınar Vergi Dairesi Müdürü Ali Yükseksoy, Konya Mali Müşavirler Odası Başkan V. Ramazan Bayram, Konya Mali Müşavirler Odası Tesmer Başkan Yrd. Ali Fahri Aras, Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa K. Sözen, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Zengin, Bazı Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Karapınar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Karapınar Temsilcisi Gülay Sönmez ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler katıldı.

Seminer de Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver ile Konya Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürleri Emrah Yalçın ve Behzat Er tarafından katılımcılara 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin olarak geniş açıklamalarda bulundular. Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver, bu kadar çeşitli alanlarda düzenleme yapan ve toplumun her kesimine hitap eden 7143 Sayılı Kanunu vatandaşlarımıza anlatmak, Kanundan azami seviyede yararlanılmasını sağlamak amacıyla gerekli tanıtım faaliyetlerimiz başlatılmıştır. Başkanlığımız, tüm personeli ile Kanunu anlatmak ve uygulamak üzere hazır bulunuyoruz. Kapsama girip de “ben bu kanunu duymadım” diyen bir vatandaşımızın kalmasını istemiyoruz. Yapılandırma Kanunu kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirmektedir. Vergi dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların faizi Yİ-ÜFE oranında yani yaklaşık üçte iki oranında azaltılıyor. Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor. Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da indirim yapılıyor. Borcun peşin ödenmesi halinde katsayı alınmadığı gibi tekrar indirim yapılıyor ve borcun tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde; Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan % 90 oranında, yapılandırılan borcun Kanun kapsamında ki idari para cezalarından olması halinde ceza tutarından da ayrıca % 25 oranında indirim yapılıyor.”dedi

Grup Müdürleri Emrah Yalçın ve Behzat Er ise taksitli ödeme seçeneğini tercih edenler isterlerse ilk taksit ödeme süresi içinde peşin ödeme yapabilir ve getirilen imkânlardan yararlanabilirler, isterlerse birinci taksidi süresinde ödedikten sonra geri kalan taksitlerin tamamını ikinci taksit ödeme süresi içinde ödeyerek indirim imkânlarından yararlanabilirler diyen grup müdürleri pişmanlıkta beyana taksit imkanı verildiğini, matrah ve vergi artırımı imkanını, matrah ve gergi artırımlarının 31 Ağustos 2018 tarihine kadar yapılabileceğini ve Kanundan yararlanmak isteyenlerin, 31 Temmuz 2018 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvuruda bulunmalarının gerektiğini, vatandaşlarımıza, bu kanunla peşin ödemeler teşvik ediliyor dendi ve 7143 Sayılı Kanunla ilgili gerekli olan bütün açıklamalar katılımcılara yapıldı. Katılımcılardan gelen sorular yetkililerce tek tek cevaplandırılarak, yapılandırma kanunundan yararlanmak için bir an önce başvuruların yapılması ve imkânlar dâhilinde peşin ödemelerin seçilmesinde yarar olduğu söylendi.