Vehbi Yurt İlkokulu’nun Okul Müdürü Ahmet Metiner’in desteğinde Türkçe Öğretmeni Mustafa Çapraz tarafından hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü nedeniyle hazırlanan programda öğrenciler arasında İstiklal Marşını güzel okuma yarışması düzenledi.

Vehbi Yurt Okul bünyesinde yapılan İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışması programını, Okul Müdürü Ahmet Metiner, Müdür Yardımcısı Mehmet Alp, Öğretmenler, Öğrenci velileri ve Öğrenciler izlediler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından,

Okul Müdürü Ahmet Metiner yaptığı konuşmasında “ Mehmet Akif Ersoy 1873 yılında İstanbul Fatih semtinde sade ve geleneksel hayatın yaşandığı bir evde dünyaya geldi. Akif’in doğduğu semt İstanbul’un en Türk, enyerli ve en yoksul semtiydi. Hayatı burada tanıdı. Akif’in hayatını ve ahlakını oluşturan en önemli unsur, “Kendi Kendisi” olmaktır. Bu O’nun bütün hayatını yönlendiren bir ilkedir. İmanın’da san’atında, yaşantısında, kendi adına ve toplum adına konuşurken hep aynı insandır ve neyse odur. Elleri üşüyordu Akif’in, ama yüreği sımsıcaktı. Akif o günlerde büyük bir maddi sıkıntı içindeydi. Ankara’nın soğuğunda ceketle gezerdi. Paltosu yoktu. Çok soğuk günlerde arkadaşı Şefik Kolaylı’nın muşammasını ödünç olarak alırdı. Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı 12 Mart 1921’de Meclis tarafından milli marş olarak kabul edildi. Mehmet Akif Ersoy’un söylediği “Allah bir daha bu millete bir daha İstiklal Marşı Yazdırmasın” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler sunan “Üşüyordu” slayt gösterimi sunuldu.

Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele döneminde yazdığı “Bülbül” şiirini Öğrencilerden Aysel Şentürk okudu. İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında ikinci olan Zehra Erbaş İstiklal Marşını ezbere okudu. Okulun 4. sınıf öğrencileri Türk Büyüklerinin Mehmet Akif Ersoy hakkındaki görüşlerini dillendirdiler.

Vehbi Yurt İlkokulu Öğrencisi Fatma Gül İnci sunuculuğunda Öğrencilerden Fadime Taşkın, Eda Yarımoğlu Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlattılar.

Öğrencilerden İstiklal Marşını en iyi okuyan Birinci Kademe Öğrencileri şu isimlerden oluştu:

Furkan Kılıçlı, Zehra Köksal, Feyza Bayır, Hayrun Nisa İşleyen, İkinci Kademe Öğrencileri şu isimlerden oluştu: Aysel Şentürk, Zehra Erbaş, Merve Uğur.

7. ve 8. sınıflar arasında İstiklal Marşını en iyi okuyan öğrencinin belirlenmesi için yapılan yarışmada ise birinciliği Aysel Şentürk, İkinciliği Zehra Erbaş, Üçüncülüğü ise Merve Uğur kazandılar.

Okul Müdürü Ahmet Metiner tarafından tebrik edilerek öğrencilere ödüller verildi.

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak İstiklal Marşının kabulünün 93. yıldönümü nedeniyle İstiklal Marşının öğrenciler tarafından güzel okunmasını sağlayan yarışma yapılmasından dolayı Okul Müdürü Ahmet Metiner ve Öğretmen Mustafa Çapraz’a, öğretmenlerine, öğrencilerine bu güzel programdan dolayı teşekkür ederiz.