Üretmeyen ve gelişmeyen toplumlar hazır tüketici hale gelip ekonomiye katkı yapmamaktadır.Üreticiler bizim baş tacımızdır..Üreticimiz ve tüketicimize faydalı olmak için bu mağazayı açıyoruz .Hem üretici hem de tüketiciyi düşünüyoruz.Bizim görevimiz üreticimiz ve tüketicimize kaliteli, ucuz ve sağlıklı hizmetler sunmaktır.Nitelikli ve kolay ulaşır hizmetler sunmanın sevincini yaşıyoruz.Bundan sonrada çalışmalarımıza devam edeceğiz.Mağazamız hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Daha sonra ise AK parti Genel Başkan Yardımcısı, İnsan Hakları Başkanı ve Konya milletvekili Leyla Şahin Usta, üretmek ve ürettiğimizi halka hizmet amacıyla sunmak bizler için önemli dedi. İktidar olarak Üreticilere büyük destek verdiklerini kaydeden Usta şunları ifade etti:

“Konya’nın üretmekte, paylaşmakta, gönlü açık eli açık,dürüst ve temiz insanları kendi emeğiyle ürettiği ürünleri sunmalarından gurur duyuyoruz.Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. İktidarımız boyunca amacımız insanımıza hizmet etmektir. Konya’nın ve bölgenin yıldızı olan Karapınar’ın süt üretimindeki ülkeye kattığı katma değeri çok iyi biliyoruz.900 bin büyükbaş hayvan varlığı ve 1.2 milyon ton süt üretimi ile Türkiye de birinci sırada olan Konya’mızın gıda arz güvenliğinin sağlanması açısından da Karapınar çok önemi konumdadır.Bu vesile ile Karapınar’da üreten ve hayvancılıkla uğraşan tüm çiftçilerimizi kutluyorum.İktidar olarak,Büyükbaştan küçükbaşa besiden süte yemden arıcılığa kadar desteklerimizle üreticimize katkı sağladık. Bir çok tarımsal destekler sağladık.2002 den 2018 yılına kadar değişik kategorilerde 7.6 milyar lira tarımsal destek yaptık. Genç Çiftçi Projeleri ile 797 genç çiftimize 23.9 milyon lira destek sağladık. Hayvancılık sektöründe “0” faizli kredi uygulamasını başlattık. Gübrelemede KDV’yi kaldırdık.Sulama projeleri gerçekleştirdik.” Dedi.

Daha sonra Sultan Selim Camii İmam Hatip’i Musa Kazım Mutlusoy’un duası ile açılış gerçekleştirildi. Davetliler hep birlikte mağazayı gezdi

Açılışa Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili ve Leyla Şahin Usta,AK parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ergin, Belediye Başkanı Mehmet Yaka,Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, S.S. Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Talha Üzer,STK başkanları ile diğer davetliler katıldı.