Sanayi Kuruluşları ve Üretici Birliklerinin katıldığı toplantıda Başkan Mehmet TARTAN; hammadde, elektrik, motorin, işçilik ve kesif yemlere gelen zamların üreticilerimizi mağdur etmesi ile ilgili raporları sundu. Başkan Tartan girdi fiyatlarının makul seviyelere çekilmesini veya girdi destekleri üreticinin alım gücü göz önüne alınarak artırılmalısını dile getirdi. Artan yem fiyatlarından ve maliyetlerden dolayı süt fiyatlarının piyasa şartlarına uygun hale gelmesini talep etti.
Daha sonra Başkan Mehmet TARTAN ve Başkan Yardımcısı Beycan KALKAN Konya Milletvekili Halil Etyemez’i makamında ziyaret etti. Tartan, Tarım Komisyonunda ve üreticilerin her zaman yanında olan Vekilimizin çabaları doğrultusunda Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin NEBATİ’ye ve diğer tüm bakanlıklarımıza üreticilerimiz adına hazırlamış olduğumuz raporu sunma fırsatımız olmuştur. Bakanımıza sunulan raporda; hammadde fiyatlarının afaki bir şekilde arttığını ve yemin önümüzdeki aylarda fiyatlarının daha da artacağından dolayı işletme sahipleri temin edemeyecek duruma geleceklerini ifade ettik. Buna bağlı olarak damızlık hayvanların kesime gideceğini, sayılarının azalacağını, et ithal etmeye başlanılacağını ve geri dönüşün uzun yıllar telafi edilemez hale geleceğini bildirdik, dedi.
Başkan Mehmet Tartan’ın yapılan istişare toplantısında ve Bakanla yapılan görüşmede ‘‘Üreticilerimizin Bütün Girdi Maliyetlerine Zam Gelirken Çiğ Süt Fiyatına Neden Zam Gelmediği’’ konusunu özellikle dile getirdiği ve üreticilerin adına yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği bildirildi.