16.07.2012 tarihinde 48 kişi, 17.12.2012 tarihinde 25 kişi ve Umre görevlisi Sultan Selim Camii Müezzini Adem Dilek ve Eski Apak Camii İmam-Hatibi Memduh Yazar olmak üzere 75 kişi Ramazan Umre Organizasyonunda yer aldılar.

İlçe Müftülüğünden alınan bilgiye göre, İlçemizden 2012 yılı boyunca toplam 275 kişi Umre ziyareti için gittiği belirlendi.

Umreye 2012 yılının Temmuz ayının 16-17’sinde Umre ziyaretine gidenler Cidde’ye indikten sonra buradan Mekke’ye hareket ederek, Ramazan Ayının 25 gününü Mekke’de, 10 gününü Medine’de Umre ziyaretlerini tamamladıktan sonra 22.08.2012 tarihinde İlçemize geri dönüş yapacaklardır.

İlçe Müftüsü Hüseyin Gün “Umre; Hac’dan farklı olarak daha geniş bir zaman diliminde yapılan bir ibadettir. Suudi Arabistan Hac Bakanlığı’nca her yıl Hac mevsiminden bir müddet sonra umre takvimi ilan edilmektedir. Anılan ülke, umre yapmak üzere başka ülkelerden gelmek isteyenlere belirlenen tarihler içinde vize vermektedir. Kota uygulaması nedeniyle ikinci kez hacca gidilemediğinden, diğer İslam ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de Umre talebi her geçen yıl artmaktadır. Dolayısıyla maddi ve manevi hayatını gözden geçirmek açısından, imkânı olanların umreyi tercih etmeleri önemli bir fırsattır.

Onbir ayın sultanı mübarek Ramazan ayında bu manevi iklimi yaşamak ve mukaddes mekanları ziyaret etmek amacıyla umre ziyaretine ayrılan zaman dilimi çok iyi değerlendirilmelidir. Bu nedenle daha işin başında iken niyetimizi ve kalbimizi sadece umre ziyaretine yoğunlaştırmalıyız. Umre ihram ve telbiye ile başlar. İhram, insan için bir kıyafet değiştirmekten öte, niyet ve irade ile Allah’a yönelerek kibirden, gururdan, bencillikten kurtularak, takvaya ulaşmaktır. Bu duygu ve düşünceler ışığında umreye giden ve gidecek vatandaşlarımızın ibadet ve dualarının kabulünü Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Dedi