Karapınar Hotamış Türkmen Ocağı Derneği yönetim kurulu üyeleri,

Hotamış Mah. Muhtarı Ramazan Kocabaş, Küçükaşlama Mah. Muhtarı Vahap Polat, Hasanoba Mah. Muhtarı Bayram Tugan ve Kayacık Mah.  Muhtarı Ali Karaçelik, Adana Kozan Bölgesinden Ayrılarak Ordu Ulubey Ohtamış Mahallesine Yerleşen Türkmenleri ziyaret ettiler.

Muhtar Kocabaş “Ohtamış Mahallesi Dernek Başkanı Abdülaziz Özen, Ohtamış Mahalle Muhtarı Sinan Kutlu , Ulubey Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çalış, Dernek Yönetimi Adem Çalış ve Köy Sakinlerini Ziyarette Bulunduk.

Ecdatlarımız Zamanında Niye Ayrıldı Bilemeyiz ama 250 yıl sonra kendi soydaşlarımızla buluşmak ve tanışmak bizleri ve onları mutlu etti.

Türkmen kardeşlerimiz Karadenizde yaşamanın zorluklarıyla, doğanın ve tabiatın içtenliğiyle yoğrulan halkı,  örf ve adetlerini koruyabilmişler. Çevresinde Gürcü ve Alevi Köylerden etkilenmeden coğrafyanın zorlu şartlarında yaşamsal mücadele vererek dimdik durmuşlar. Ohtamış ve Kızilen köylerinde yaşayan Kadınlar yakın zamana kadar Kilim ve Çanta dokumaya devam etmişler. 

Hotamış ve Havalisi Türkmen Köylerimize artık Ohtamış ve Orada bulunan Türkmen Köyleride katılarak daha büyük bir Türkmen havalisi olduk” Dedi.

Ohtamış Dernek Başkanı Abdülaziz Özen” Adana Kozan'dan sonra bizler HOTAMIŞ Havalisinden ayrılarak önce Trabzon'a oradan da 1800'lü yılların başında bugün yaşadığımız Ordu Ulubey Ohtamış'a dedelerimiz gelerek yurt edindiler. Ayrılmayanların büyük bir kısmı Konya Karapınar ilçesinde yurt edindiler.

Ayrıca Adana Kozan'dan sonra bir gurup Yozgat Şefaatli, diğer bir grup ise İzmir Ödemiş'te yurt edindiler.

Ohtamış mahallemizi ziyaret eden misafirlerimize hedeflediğimiz bir çok proje ve hayallerimizi paylaşma imkanı yakaladık. Ohtamış Şelalesi, Kazangölü'nü birlikte gezdik.

Derneğimizi ziyaretleri esnasında kendilerine Ohtamış Spor Formamızı ve Ohtamış Memleketim Dergimizi hediye ettik. Bundan sonraki süreçte daha fazla iletişim içerisinde olunması konusunda hemfikir olduk.

Bugün bizleri ziyaret ederek mutlu eden öz ve öz Türkmen gardaşlarımıza teşekkür ederiz.”dedi.