10 Kasım Atatürk’ü anma Programına, İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Protokol üyeleri, Daire Amirleri, Askeri Erkan, Kurum ve Kuruluş Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, vatandaşlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çelenk sunma programı Koordinatörleri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sami Sağdıç ve Nizamettin Tezcan, Tören Komutanı Mustafa Şener Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ercan Özel ve Çelenk sunma program sunucusu TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Oya Taş ve sınıf Öğretmeni Yunus Emre Dağ eşliğinde 10 Kasım 2013 saat 9.05’de başlayan programda Kaymakam Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu tarafından Atatürk Anıtına çelenkler konuldu.

Çelenklerin konulmasının ardından korna ve siren sesleri eşliğinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve sonsuzluğa göç etmiş Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşu ve ardından topluca İstiklal Marşı okundu.

Tüm katılımcılar ile birlikte Saat 9.45’de Karapınar Kültür Merkezi binası sosyal faaliyetler salonunda Atatürk’ü anma programına devam edildi.

TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Oya Taş ile Sınıf Öğretmeni Yunus Emre Dağ sunuculuğunda bir dakikalık saygı duruşu ve topluca İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşması TOKİ Yavuz Selim Okulu Müdürü Bekir Kıyar tarafından yapıldı.

Müdür Bekir Kıyar yaptığı konuşmamsında “ Protokol Üyeleri ve katılımcıları selamladıktan sonra şunları söyledi; Mustafa Kemal gibi düşünebilmek; işçisiyle, memuruyla, öğrencisiyle, öğretmeniyle, genciyle, yaşlısıyla Mustafa Kemal gibi düşünebilmek…

Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21.yy.’da ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır. Bu adımı atarken, yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Bunun içindir ki her birey üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır.

Gelecekte ülkenin yönetimini devralacak, geleceğimizi yönlendirecek, Uygur ve saygın bir ulus olma bilincini daha da pekiştirecek gençler, Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ışığında ilerlemelidir.

Bilinmelidir ki 1920-1938 yılları arasında sağlanan gelişme ve değişmeler hem milletin birbiriyle kucaklaşması, hem de çağ ile yarışmak düşüncesiyle doğmuştur. Uygulanması da milletin çağdaşlaşmaya katılması ve ona katkıda bulunması şeklinde gerçekleşmiştir.

Atatürk’ün Türk Milletini büyük bir atılıma hazırladığı ve yönlendirdiği yüzyılda Avrupa ve Asya’nın pek çok ülkesinde totaliter rejimler veya diktatörlükler bulunuyordu. Böyle bir dünyada Atatürk, yabancı bir gazetecinin sorusuna “Ben kalpleri kırarak değil, kalpleri kazanarak hükmetmek isterim” diye cevap vermiştir.

Yalnızca 10 Kasımlar değil, düşünce ufkumuzda Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumlulukları ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde ulu önderin kutsal emanetini gelecek çağlara ve nesillere ulaştırabiliriz.

Ünlü bir devlet adamının dediği gibi “ Atatürk gibi insanlar, bir nesil için doğmadıkları gibi, belli bir devre için de doğmazlar; Onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin tarihlerinde hüküm sürecek insanlardır.

Ulu önderim, Atatürk’üm iyi ki bizimleydin, iyi ki bizimlesin ve bizimle var olacaksın. Saygılarımla”dedi

TOKİ Yavuz Selim Okulu Öğrencilerinden Bayram Ali Keskin “ Mustafa Kemaller Tükenmez” şiirini, Ayşenur Eryiğit “ Atatürk’ten Son Mektup” şiirini, Kamile Yazgan “Atatürk’ten Anı’yı paylaştı. Yine aynı okul öğrencilerinin koro halinde orotorya gösterisi,  ve koro halinde Atatürk’ün sevdiği birbirinden güzel şarkılarını seslendirmelerinden sonra anma programı sona erdi.

Programın ardından Kültür Merkezi salonunda TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu Resim Öğretmeni Meral Yapar yönetiminde öğrenciler tarafından yapılan Atatürk konulu karma resim sergisi topluca gezildi.