Kongerede konuşan Genel Başkan Süleyman Güneş,” Oda seçimleriyle başlayan uzun ve yorucu bir seçim dönemini yarın tamamlayacağız. Seçimlerimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte hepimize büyük görev ve sorumluluk düşmektedir.
Sağlıkta dönüşümle başlayan değişim sonucunda geldiğimiz nokta ortadadır. Bu salonda, aranızda “benim işim her gün daha da iyiye gidiyor” diyebilen bir meslektaşım var mıdır?
Dün, sevgili başkanımız Erdoğan Çolak 17.000 civarında eczanenin sıfır iskonto yaptığını söyledi.  Bu rakam 2012 hâsılat verilerine göre hesaplanan rakamdır.
2013 Eylül sonu itibarıyla bu sayının 18.500 civarında olduğunu da biliyoruz. Düşünebiliyor musunuz? Ne kadar ürkütücü bir manzara.18.500 eczane içerisinde, en iyi tarafından bakıldığında, eczane başına düşen ortalama ciro 40 bin TL civarında demektir.
Bu ciroyla bir eczanenin masraflarını çıktığınızda 3.000 TL civarında para kazanmaktadır. Bu şu demek arkadaşlar.  18.500 eczanemiz; dolayısıyla eczacımız, memurlaştırılmıştır. Eğer bir şekilde önlem alamazsak, birçok meslektaşımız işsiz kalmaya başlayacaktır ki bu da çok tehlikeli durumdur.” Dedi.
Kongre de İlçemiz eczacılarından Mehmet Yeşilyurt, Mevzuat Komisyonu Başkanlığına seçildi. Ecz Mehmet Yeşilyurt,” Türk Eczacılar Birliği 39.’ncu Olağan Genel Kurul toplantısında Türkiye Genelinde yapılan seçimlerde Türk Eczacılar Birliği Mevzuat Komisyonu Başkanlığına seçilmemde oy veren delegelere teşekkür ederken, ilçem adına çok mutluyum. İnşallah güzel hizmetlere imza atarak, Türk Eczacılar Birliği Mevzuat Komisyonu Başkanlığında başarılı olacağıma inanıyorum” dedi.