Konferansa İlçe Kaymakamı Onur Kökcü ve eşi, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve eşi, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, Süt Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Tartan, AK Parti Karapınar Gençlik Kolları Başkanı Murat Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Gençlik Vakfı Konya İl temsilcisi Veli Vural, İlçe temsilcisi Rasıh Doğan ve yönetim kurulu üyeleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, din görevlileri, basın mensupları ve bay bayan çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Abdurrahman Sarıca tarafından Kur-an’ı Kerim Tilaveti sunuldu. 

Programda açılış konuşmasını yapan Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Gençlik Vakfı’nın 2019 yılı faaliyetleri kapsamında toplumda bilinçlenmeyi ve uyanmayı hedefleyen “Duyarlı Aile Bilinçli Gençlik” konulu eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan’ın konferansına hepiniz hoş geldiniz. Karapınar Belediyesi olarak sosyal-kültürel eğitime her türlü desteği vermekteyiz ve bundan sonra da imkanlarımız ölçüsünde vermeye devam edeceğiz. İlçe Kaymakamlığı, Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim iş birliği ile öğrencilerimize yönelik okullarda Robotik Kodlama ile ilgili çalışmalarımız son aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Belediye Başkanlığı olarak geçtiğimiz senelerde olduğu gibi önümüzdeki yılda Çanakkale ve diğer illere yapılacak olan kültürel gezi programları devam edecektir. Bu konferansın düzenlemesinde emeği geçen TÜGVA İlçe temsilcisi ve yönetim kurulu üyelerine, emeği geçen herkese ve ayrıca eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan’a ilçemize gelmelerinden dolayıhuzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

TÜGVA İlçe temsilcisi Rasıh Doğan yaptığı konuşmada ““Duyarlı Aile Bilinçli Gençlik” konulu eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan’ın konferansına hepiniz hoş geldiniz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ayrıca bu konferansı verecek olan eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan hocama da teşekkür ediyorum. Bu konferansın yapılmasında bizlere destek veren İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve benimle birlikte koşturan bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

TÜGVA İl temsilcisi Veli Vural yaptığı konuşmada “Karapınar da TÜGVA ve Belediye tarafındanyapılan 3 programa iştirak ettim. Salonların tıklım tıklım dolu olduğunu görmekten son derece mutlu oldum. Bu programı hazırlayan emek veren arkadaşlarıma ve desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Program TÜGVA Manifesto gösteriminin ardından Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan “Duyarlı Aile Bilinçli Gençlik” vermiş olduğu konferansında şu konulara değinerek aydınlatıcı açıklamalarda bulundu. “Mutlu ve huzurlu yuva samimiyetten geçer, Duyarlı genç bilinçli ailede yetişir, Yerinde söylenen söz etkilidir, Çocuklara ev ekonomisi öğretilmesi gerekir, Çocuklar arası rekabet, Çocuk eğitiminde sabırlı olmak, Çocukların içindeki cevheri keşfetmek, Çocuklar sadece bizden öğrenmiyorlar, Çocuklar kimlerle arkadaşlık yapıyor, Birinci vazifemiz anne babalık, Depresyonun ilacı dost sohbetidir, Çocuklarınızı gözlemleyin, Her işi anneler yapmamalı, Çocuklar kendi sorunları çözmeyi öğrenmeli, Tüketim hastalığı, Çocuklarımız insanlara saygı duymayı bilmeli, Çocuğunuza olumlu ifadelerle yaklaşın, Namaz kılan Kur’an okuyan bir gençlik, Eşlerimizin mutluluğunu önemsemeliyiz, Özür dilemekten çekinmeyin, Çocuklarınıza güven verin, Bebeklik dönemine dikkat, Eğitim anne karnında başlıyor, Çocuklarınıza kitap okuyun, Oyunla ve masalla eğitin, Çocuğumuz hangi zeka türüne sahip, Öğretmene değer verin, Davranışlardaki farklılık sebepleri, Anne sütünün önemi, Çocuğunuzu dinleyin, İnternetin zararları, Çocuklarınızla savaşmayın, Nezaket sahibi olalım” gibi birçok konuda aydınlatıcı örnekler vermek suretiyle katılımcıları hem güldürdü hem düşündürdü.

Katılımcılar, konferansta verilen bilgilerden son derece memnun olduklarını ve yeni bilgiler öğrendiklerini bu tür eğitimlerin devam etmesini beklediklerini ifade ettiler.

Program yapılan bilgi yarışmasının ardından dereceye giren yarışmacılara ödülleri Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından takdim edildi. Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladı. Program sonunda TÜGVA İl ve İlçe temsilcisi tarafından Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan’ a hediye takdim edilerek program sona erdi.