Türkiye’de ilk ve tek, dünyada ise en büyük ve zorlu yarışlarından biri olan TransAnatolia Rally Raid, 24–31 Ağustos tarihleri arasında 9. kez düzenleniyor. Abant’tan başlayıp 2.300 kilometrelik kültür ve tarih dolu bir rota üzerinden Göbeklitepe’de tamamlanacak olan TransAnatolia’nın Acıgöl de kurulan parkurları ve kampları Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ziyaret ederek TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar ile CIA GözlemcisiUwe SCHMIDT ve yarışmacılara başarılar dileyerek ilçemiz hakkında bilgiler verdi.

Belediye Başkanı  Mehmet Yaka; “ Bolu Abant’tan başlayıp Şanlıurfa Göbeklitepe de sonlandıracağınız TransAnatolia’nın yarışmasını Karapınar Acıgöl de kamp yapmalarından dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu ekibe, organizasyon başkanı ve bütün heyete, yurt içi ve yurt dışından gelen yarışmacı arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyor ve başarılar diliyorum” dedi. Ayrıca Başkan Yaka bölge hakkında şu ifadelere yer verdi: “ Karapınar yeryüzü şekilleri bakımından çok ilginç bir ilçe özelliğine sahiptir. Kamp yapılan bu bölge bir volkanik patlama sonucunda oluşmuş ve suyu şifalı olmasından dolayı turizmcilerin ilgisini çekmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanımızın talimatı ile Acıgöl’ü ve volkanik patlama ile oluşmuş Meke Gölü’nü Jeopark alanı olarak ilan etme ve turizme kazandırılması için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar konuşmasında; “ TransAnatolia’nın 2. Gününde Karapınar da Acıgölde kampımızı kurduk. Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’nın desteğiyle günü Acıgölde sonlandırıyoruz. Yarın ilçemizden ayrılaraka Kapadokya’ya doğru yolumuza devam edeceğiz. TransAnatolia gibi büyük organizasyonları sponsor kuruluşlar ve destek sağlayan kamu kurumları olmadan gerçekleştirmenin mümkün olmadığını söyleyen Büyükpınar, “Etkinliğe destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığına, Sağlık Bakanlığına, Konya Valiliğine, Karapınar Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Büyükpınar, bu yıl TransAnatolia’nın 9. yılına ulaştığını belirterek, motor sporlarının maratonu olan organizasyonun öncelikle dayanıklılık, navigasyon bilgisi ve stratejisi, ardından hız gerektirdiğini kaydetti. Ayrıca Büyükpınar; TransAnatolia’nın ilk gününde ralliciler Abant Gölü’nden start aldıklarını Beypazarı, Nallıhan, Gordion ve Haymana parkurunu, 2. gün Haymana‘dan başlayıp Tuz Gölü, Sultanhanı, Obruk Gölleri, Meke ve Acıgöl parkurunu, 3. gün Acıgöl‘den Ihlara, Güzelyurt, Nar Gölü ve Kapadokya parkurunu, 4. gün Kapadokya’dan Erciyes, Sultan Sazlığı, Ahır Dağı Yaylaları ve Maraş parkurunu, 5. gün Maraş’tan Nurhak Dağları, Engizek Dağları ve Nemrut Dağı parkurunu, 6. gün Nemrut Dağı’ndan Atatürk Barajı ve Mardin parkurunu, 7. gün ise Mardin’den Göbeklitepe parkurunu katedecek. 7 günde tamamlanacak parkurda 48 motosiklet, 4 SSV, 3 ATV, 27 otomobil ve 3 kamyonun yarışacağını belirten Büyükpınar, 7 ülkeden 129 yarışmacının 30’unun yabancı, 22’sinin kadın olduğunu kaydetti. Zamana karşı yarışacak yarışmacıların için 18 özel etabın yer aldığını ve katedilecek yolda Türkiye’nin tarihi, kültürel ve coğrafi değerlerini öne çıkardıklarını, Bolu Abant’tan başlayan maceranın tarihin sıfır noktası Göbeklitepe’de tamamlanacağı belirtti.