Karapınar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, havaların ısınması ile birlikte motosiklet kullanımının arttığı ilçede buna paralel olarak da denetimlerin arttığı, denetimlerde motosiklet ve araçlarda sürücü belgesi, plaka, trafik tescil, muayene ve sigorta sorgusu, kask ve emniyet kemeri ile kanunlar çerçevesinde istenilen belgelerin yerine getirilip, getirilmediği konularda kontroller yapılmaktadır.
Yetkililer, olası trafik kazalarını önlemek, kask ve emniyet kemerini yaygınlaştırmak, trafik kurallarına uyulmasını sağlamak amacıyla kontrollerin aralıksız devam edeceği belirtildi.
Trafik ekipleri ilçenin değişik bölgelerinde motosiklet ve diğer trafik kazalarında olası yaralanma ve ölümleri aza indirmek amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde genel trafik denetlenmesi yapılmaktadır. Denetimlerde ehliyetsiz, sigortasız, tescilsiz, kasksız, emniyet kemersiz ve diğer yasalarda belirtilen hususlara uymayan sürücüler hakkında cezası işlemler yapılmaktadır. Yetkililer, vatandaşların trafik kurallarına uymalarını talep etmektedirler.