Karapınar Araştırma ve Çölleşme Erozyon Araştırma Merkezinde düzenlenen etkinliğe “Gezen Tilki Yürüyüş” Grubu üyeleri, Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücvadele Araştırma İstasyon Müdürü Durmuş Ali Çarkacı, Karapınar Erozyon Bölüm Başkanı Mustafa Bağcı, Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner ve Y.K.Üyeleri, yansıra basın mensupları ve vatandaşlarda katıldı.

Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürü Durmuş Ali Çarkacı, etkinliğin 2015 yılı Uluslararası Toprak yılı ilan edilmesi ve kuruluşumuzun 66.ncı kuruluş yıldönümü nedeni ile düzenlendiğini söyleyen Çarkacı, Toprağa yönelik farkındalığı artırmak, kritik öneme sahip bu kaynağın sürdürülebilir kullanımını teşvik etmek gerektiğini bildiren Çarkacı, 24 Mayıs 2015’de Çölleşme ve Erezyon Araştırma merkezinde Gezen Tilki Trakking grubuyla toprağa saygı yürüyüşü yaptıklarını, Gezen Tilki yürüyüş grubu ile bu etkinliği düzenlediklerini söyleyen Müdür Çarkacı,

“Bakanlığımız 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanma Kanunu gereğince toprağı önemsediğini ve toprağa sahip çıktığını resmileştirdi. 1949 yılından beri toprağa sahip çıkıyoruz. Su ve toprak ile ilgili ARGE çalışmalarımızı yürütüyoruz. Etkinlikler, Paneller düzenleyip eğitim çalışmalarına ağırlık vermekteyiz ayrıca kan bağışı düzenleyip toprağa saygı yürüyüşleri düzenliyoruz.

Toprağın bittiği, hayatın durduğu ancak şu zamanda yeniden var olduğu Karapınar’da saygı yürüyüşü yapmaktan mutluyuz. Bu yürüyüşümüz de farklı üniversitelerden akademisyenler, yöneticiler ve vatandaşlar yer alıyor. Toplumun her kesimine ulaşmak istiyoruz. Bu öğrenciler, sivil toplum kuruluşları olabiliyor. Onlara toprağı anlatıyoruz” dedi.

Gezen Tilki Grubu lideri Mehmet Akbulut ise yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydederek” Her etkinlikte çeşitlilik istiyoruz. Kimi zaman sık ormanlıklar kimi zaman deniz kenarı kimi zaman ise dağlarda bu faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu defa Karapınar’da Toprağa saygı için “çöl yürüyüşü” düzenledik” dedi.

Grubumuz Kartal yuvasından başlayıp Örnek tepeye kadar 7 km yürüyüş yaptı. Yürüyüş 2 saat sürdü.

Etkinlik sonunda misafirlere Karapınar Ziraat Odası Başkanlığı tarafından gözleme ve ayran ikramı yapıldı.