TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışına; İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Yayla, Okulların Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve öğrenci velileri, bay bayan misafirler, vatandaşlar ile basın mensubu Musa Ceyhan katıldı.

Program, Türkçe Öğretmeni İbrahim Yıldırım sunuculuğunda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları ile bilim uğrunda ömürlerini harcamış tüm bilim insanlarının manevi huzurunda bir dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı hep birlikte okundu.

TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu Müdürü Ramazan Saydam yaptığı konuşmasında,” Okulumuz öğrencilerinin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK’ın desteğiyle hazırlamış olduğu 4006 Bilim Fuarımıza hepiniz hoş geldiniz. TÜBİTAK Bilim Fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir öğrenme metodu olarak eğitimin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır ve öğrenmeyi zenginleştirmektedir. Bununla birlikte genç beyinlerimizin bilimsel düşünmenin önemini kavrayıp birçok teorinin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmesini sağlar. Bu amaçlar doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız Fuarımızda Fen Bilimleri alanında 13 Proje, Matematik alanında 5 Proje, Teknoloji Tasarım alanında 2 Proje, Türkçe alanında 1 Proje, İngilizce alanında 1 Proje olmak üzere toplamda 22 projeyi öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz özverili çalışmalarıyla ortaya koydular. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknolojide yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyorum.”dedi

Öğrencilerin hazırlamış olduğu TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürü Arif Yayla, Okul Müdürü Ramazan Saydam, Okulların Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, veliler ve misafirler ile birlikte açılışı yapılarak, fuarda yer alan projeler katılımcılar tarafından tek tek gezilerek, proje sahibi öğrencilerden, projeleri hakkında geniş bilgiler aldılar ve Öğrencilerin hazırlamış olduğu projeler katılımcılardan tam not aldı.