Site Yöneticisi Mustafa Pekşen ile site sakinlerinden Polis Memurları Adil Doğan, Mehmet Uysal, Abdullah Göynük, İmam-Hatipler Ali İhsan Eryiğit, İsmail Av ile site bakım görevlisi Mehmet Işıklı ile birlikte Site'nin çevresine gönüllü olarak aileleri ve çocukları ile birlikte çam, sedir ve karaçam fidanı dikip, mevcut ağaçların köklerini temizleyip, sulamasını yaparak İlçemizin ve çevremizin daha da güzel görünmesi ve yeşillenmesi için örnek bir çalışma yaptıkları görüldü.

Site sakinlerinden Mustafa Pekşen, Adil Doğan, Mehmet Uysal, Abdullah Göynük, Ali İhsan Eryiğit, İsmail Av, Mehmet Işıklı bu konuda şunları söylediler" Peygamber Efendimiz'in söylediği hadisi şerifte " Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizde fidan varsa dikiniz" demektedir. Ülkemizdeki Cenab-ı Allah'ın yarattığı bütün bitkileri ve doğal zenginlikleri korumak ve çevremizi yeşillendirmek, kirletmemek hepimizin görevi olmalıdır. Çünkü çevre ve doğanın güzelliği bize atalarımızdan miras değil, bizlerin ve çocuklarımız ile gelecek nesillerin emanetidir. Bizler bu emaneti sahiplerine teslim ederken, havası daha temiz, doğal kaynakları kirletilmemiş, toprağı verimli, su kaynakları tükenmemiş yaşanabilir zengin ve cennet gibi bir ülke bırakmak hedefimiz olmalıdır. Unutmayalım ki sağlıklı nesiller, sağlıklı ve temiz bir çevrede yetişir. Bunun için doğayı seven, ağaçları, tüm çiçekleri, bitkileri, canlıları koruyan, tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan, çevresinde, bağında, bahçesinde ağaç, çiçek ve bitki yetiştiren, çevresini güzelleştirmek için çaba sarfeden, çevrenin kirletilmesine meydan vermeyen ve çevresini temiz tutan, yeşillendiren herkese saygı ve sevgi besliyoruz. Karapınar Birinci derecede erozyon önleme bölgesi olması nedeniyle daha çok fidan dikilmesi gerektiğini biliyoruz. Erozyon demek topraklarımızın kaybı, çoraklaşma açlık ve göç demektir. Bizler de bu duygular içerisinde Sitemizin etrafını gönüllü olarak çocuklarımız ve ailelerimizle birlikte ağaçlandırıyoruz. İçinde bulunduğumuz 2012 yılının Ekim ayında Ereğli Orman Fidanlık Müdürlüğünden temin edeceğimiz 2000 adet fidanı da toprakla buluşturmayı düşünüyoruz."dediler

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak binalarının çevresine, bağına ve bahçesine çeşitli cinste fidan ve çiçek dikerek ilçemizin yeşillenmesine katkı veren herkese şükranlarımızı sunar ve bu tür örnek çalışmaların devamını dileriz.