Sayın: Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından Karapınar'da doğal gaz yatırımlarının başlayacağı ifade edildikten hemen sonrasında yatırımların başladığı ve önümüzdeki senelerde Karapınar'ın tamamının temiz enerji kaynağı doğal gaza kavuşacağı edinilen bilgiler arasındadır.
Karapınar ilçesinde eksikliği hissedilen Doğal Gaz yatırımı Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan'ın girişimleri sonucunda temiz enerji kaynağı doğal gaz TOKİ Evlerinde başlamış oldu. TOKİ Evlerinde taşımalı ve depolama sistemi ile doğal gaz verilmeye başlandı. TOKİ evlerinden Polis Lojmanları, Kız Kur'an Kursu ve müftülük binası, Mehmet Dündar Taşçı'nın yeni yaptırdığı bina, F-1, F-19, K-1, K-2, K-21gibi bazı binaların doğal gaza kavuştuğu ve diğer binalarında doğal gaz almak için hazırlık içerisinde oldukları bilinmektedir.
Doğal Gaza kavuşan F-1 B bina sakinlerinden Emine Pomay, Hediye Ceyhan ve diğer bina sakinleri bu konuda şunları söylediler," Özlemle beklediğimiz binalarımızın temiz enerji kaynağı doğal gaza kavuşmuş oldu. Burada emeği geçen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak başta olmak üzere bütün yetkililere teşekkür ediyoruz. Doğal Gaz sektöründe İlçemizin yeni yüzü olan EMFA Mühendislik Ltd.Şti tarafından deneyimli usta kadrosuyla TOKİ Bölgesindeki dairelerimize ENERYA işbirliği ile doğal gaz geçişi sağlanmış bulunmaktadır. Biz bina sakinleri olarak EMFA Mühendislik kurucuları Fatih Göktaş, Makine Mühendisi Emre Danışık ve ekibi tarafından bizlerin evlerine en hızlı ve kaliteli tesisatları döşeyip çözümleri en uygun şartlarda yerine getirmelerinden dolayı teşekkür ediyoruz."dediler.