Orman Genel Müdürlüğü, Selçuklu Belediyesi, AKÇED – Konya Ahlak Kültür ve Çevre Derneği ile işbirliğiyle, Karapınar’ın çölleşme ile mücadele edilmesi için 30.11.2019 Cumartesi günü 11:30 da Karapınar Merdivenli mevkiinde fidan dikim programı gerçekleştirildi.

Programa Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Süt Birliği Başkanı Mehmet Tartan, Konya Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği(ÇEKUD) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Ali Demirhan, Konya Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Teker, Konya Eşrefoğlu İlkokulu ve Hocacihan Hüseyin Yıldız İlkokulu Öğrencileri, Öğretmenleri ve Velileri, Karapınar İzci Gençlik Kulübü öğrencileri ve Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı görevli personeller katıldı.

Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Yaka: “Karapınar 2674 km2 lik yüz ölçümü ile Konya’nın üçüncü büyük ilçesidir. İlçemiz kurak ve karasal iklim bölgesindedir. 1950 li yıllarda geçmiş tarihlerde kum fırtınaları ve erozyon dan dolayı ilçemiz göçle karşı karşıya kalmıştır ve o günün Kaymakamları ve ileri gelenleri Rüzgâr Erozyonunun önlenmesi yolunda çeşitli yazışmalar yaparak dikkatleri Karapınar’a çekmiştir. Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Sahası koruma altına alınarak ağaçlandırma ve otlandırma çalışmaları yapılıp dünyaya örnek olan erozyonla mücadele zaferle noktalanmış ve Karapınar göç etmekten kurtulmuştur. Bugün burada çevreye, ağaca değer verdiğinizden dolayı ve öğrencilerimize bu bilinci şimdiden oluşturduğunuz için öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum elinize ve yüreğinize sağlık. İnşallah bu emekleriniz bir sadaka-i cariye olarak geçer” dedi.

Konya Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Teker yaptığı konuşmada “Çevre bilinci çocuklarımıza yeteri kadar verebilme adına elimizden gelen tüm fırsatları değerlendirmek istiyoruz. Karapınar da ülkemizden en çok çölleşme potansiyeli olan bir ilçemiz. İnşallah bu tür çalışmalarla çölleşmeye ne kadar engel olabilirsek geleceğimiz olan çocuklarımıza güzel bir yaşam alanı bırakırız. Katılımlarından dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya ve tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği(ÇEKUD) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Ali Demirhan konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: ”81 ilde eş zamanlı olarak çevre ve su bilincini oluşturmak için çeşitli projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Karapınar’da da öğrencilerimize bu bilinci verebilme adına böyle bir etkinlik oluşturmaktayız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Fidan dikim programında Belediye Başkanlığı tarafından katılımcılara kumanya dağıtımı gerçekleştirildi.