Okul öğrenci velilerinin dilek ve temennilerine kulak veren Karapınar Ticaret Borsası Başkanı Nazım Sezer ve yönetim kurulu üyeleri, okulun kısa sürede eğitime tekrar kazandırılması için kolları sıvadılar. Bilirkişi raporları eşliğinde, yapı denetim kontrolünde başlayan inşaat tamamlanmasına 3 ay gibi kısa bir süre kaldı. 2018 / 2019 eğitim ve öğretim yılında çilesi bitecek olan okul öğrencilerine ve velilerine müjdeli haberi, okulun tadilat masrafını yüklenen Karapınar Ticaret Borsası adına, başkan Nazım Sezer verdi.
Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti Karapınar İlçe Teşkilat Başkanı Nadi Tartan, Ticaret Borsası Başkanı Nazım Sezer ve Yönetim kurulu üyeleri okul binasının güçlendirme tadilatını yapan Akademi İnşaat yetkililerinden bilgi aldılar. 
Alınan bilgilere göre, Deprem denetim yasasına da uygun olarak tadilatı yapılan hizmet binası, 24 adet perde duvar, 72 adet kolon ve 18 adet kiriş güçlendirmesi yapılmaktadır. Binaya 3 duraklı engelli asansörü yapılıyor. Ayrıca yağmur sularının inşaatın temeline giderek toprakta oynama yapmaması için, okul çevresine 3 metre genişliğinde yağmur drenaj ve 4 yanına da rögar çalışması yapılarak, bundan sonra ki süreçte hem depreme hem de yağmur suyuna karşı daha güçlü bir okul binası yapılmış olacak. Binanın yaklaşık tadilat maliyeti 850 bin lira olarak bildirildi.
Eğitime ve ibadethanelere yardım noktasında her zaman duyarlı olan Karapınar Ticaret Borsası başkanı ve yönetimi, okulun bir an önce hizmete girmesi için çalışmaları yakinen takip ettiklerini söylediler. (M.Okuyucu)