Bursa’da gerçekleşen görüşmede Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na bilgi veren Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi Mustafa Arslan ve TGK Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir; aciliyet bekleyen 3 konunun Ocak ayında çözümü için çaba gösterilmesini talep etti. TGK’lılar bu üç konuyu; , “resmi ilan fiyat tarifesi artışı”,  yerel basın kuruluşlarından istenen “vadesi geçmiş vergi borcu yoktur belgesi ibrazı” ve “basın çalışanlarının emeklilikteki fiili hizmet süresi indirimi” olarak özetlediler.

TGK heyeti tarafından ifade edilen sorunların basın için taşıdığı önemi bildiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da, verimli bir toplantı olduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi demokratik ve şeffaf toplum olmanın öncelikli gereklerindendir. Gece gündüz demeden halkın tarafsız, eksiksiz ve doğru haber akışıyla bilgilendirilmesi için görevlerini yapan değerli basın mensuplarımız, bu noktada çok önemli bir görev icra etmektedirler.  Büyük bir hassasiyetle görev yapan basın mensuplarımıza destek olmak, elbette biz siyasetçilerin de görevidir. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Basın İlan Kurumu’nun yürüttüğü hizmetlerden hem ulusal hem de yerel basında görev alan gazetecilerin etkin bir şekilde yararlanması yegâne arzumuzdur.”

Ziyaretin ardından Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu Genel kurul Üyesi Mustafa Arslan ve TGK Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir ile fotoğraf çektiren Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Ankara’ya döndüğünde kendine iletilen sorunlara ilişkin net adımlar atılmasını sağlayacağını sözlerine ekledi.