İlk olarak Tevfik Çorakçı’nın hayatı ve hizmetleri anlatıldı.

Çok sayıda Karapınarlının katıldığı törende konuşan Karapınar belediye başkanı Mehmet Yaka, kendisi hem abi hem de baba gibi önder gibi gördük.Kendisi ile gurur duyduğumuz birisiydi. Görev yaptığı 3 dönemde önemli çalışmalara imza atarak Karapınar insanın gönlünde yer buldu. Hizmet için o zamanki  imkanlar içerisinde en iyi hizmeti yapmıştır. Bir ağabeyimiz bir babamızı hakkın rahmetine gönderiyoruz. Ailesine yakınlarına ve Karapınar halkına başsağlığı diliyorum” dedi.

 CHP Konya Milletvekili Hüsnü bozkurt yaptığı konuşmada, görev yaptığı süre içerisinde çok Başarlı çalışmalara imza attı. Teyfik abi öyle bir ömür yaşadı ki yaptıkları ile arkasındakileri ağlatı. Duygulandıran uğurlama ne yapılsa azdır. Herkesi böyle uğurlama nasip etsin hizmetleri ile Karapınar da yaşayacaktır. Kendisine Allah rahmet diliyorum” dedi.İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk tarafından dua yapıldıktan sonra vatandaşların omzunda camiye götürüldü.

Daha sonra Hacıömerli camiinde kılınan cenaze namazının ardından Apak mezarlığında sevenlerinin omzunda son yolcululuğuna uğurlandı.

Törene CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Karapınar Belediye başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Eski belediye başkanları Haşmet Okur, Mehmet Mugayıtoğlu, Kamil Bülbül Okuyucu,CHP Konya il yönetim kurulu ve Ereğli ilçe yönetim kurulu,CHP Karapınar ilçe başkanı Mustafa Yazgan ile binlerce Karapınarlı katıldı.