Toplantıya 60 ilden, il temsilcisi ve yardımcısı, ilçe gönüllü sorumlusu ve yardımcısı, Genç TEMA başkanları ile saha ve genel merkez çalışanlarından 300 kişi katıldı. TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanları Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit’in yanı sıra Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Yönetim Kurulu Üyeleri Yeşne Karaca İren, Ayla Yönet (Turgutlu Gönüllü Sorumlusu) ve Nevzat Özer (Rize İl Temsilcisi) de toplantı kapsamındaki faaliyetlere katılarak gönüllülerle bir araya geldi.  

Toplantı TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç'ın açılış konuşması ile başladı. Ataç konuşmasında, 2013 - 2014 faaliyet yılında hayata geçirilen ağaçlandırma ve kırsal kalkınma projeleri, saha ve gönüllülük çalışmaları, savunuculuk çalışmaları ve eğitim programları hakkında bilgi verdi. TEMA Vakfı’nın gücünü gönüllülerinden alan bir sivil toplum örgütü olduğunu ifade eden Ataç, tüm gönüllülere teşekkür ederek, Vakfın gelecek yıla yönelik hedeflerini paylaştı.

Toplantı kapsamında gönüllüler, Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit ile söyleşilerde bir araya gelme fırsatı buldu.  

TEMA Vakfı genel merkezinde faaliyet gösteren bölümlerin sunum yaptığı toplantı programında ayrıca Mahir Gürbüz “Toprak Kanunu ve Toprak Koruma Kurulları”, Prof. Dr. Mustafa Sarı “Bir Doğa Mücadelesi: Yukarı Denizin Öyküsü İnci Kefali”, Prof. Dr. Ünal Asan “Anıt Ağaçlar” ve Bekir Ağırdır “Türkiye’nin Toplumsal Dinamikleri” başlıklı sunumlar yaptılar. Suat Özçağdaş tarafından gerçekleştirilen iletişim eğitimine katılan gönüllüler, gerçekleştirilen atölye çalışmalarında da örgütlenme ve gönüllü kazanımı, Temsilciler ve Genç TEMA programlarının uygulanması, savunuculuk çalışmaları ve eğitim çalışmalarına yönelik iyi örnekleri paylaştılar.

TEMA Vakfı Temsilcilerinin, Gönüllü Sorumlularının ve Genç TEMA’ların doğa koruma konusundaki kapasitelerinin gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen program kapsamında Belgrad Ormanı’nda gerçekleştirilen Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi’ne katılan gönüllüler yeryüzünün çağrısına toprağa dokunarak,  havayı soluyarak ve ormanın sesine kulak vererek cevap verdiler.

Toplantıya Konya İl Temsilcisi Osman Ermişler Başkanlığında Konya İl TEMA Vakfı çalışanları ile birlikte Karapınar’dan TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan katıldı.