Okulun sosyal faaliyetler salonunda verilen eğitime, TEMA Vakfı İl Temsilci Yrd. Emre Bostanoğlu, Karapınar TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan, Okul Müdürü Ali Suat Yalçın, Kurucu Müdür Haydar Karabacak, Öğretmenler Meryem Hocaoğlu, Seda Fahriye Özbakır katıldılar.

19.04.2019 Cuma günü Özel Mimar Sinan Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik olarak Konya TEMA Vakfı İl Temsilci Yrd. Emre Bostanoğlu, TEMA Vakfı Karapınar İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan  slayt eşliğinde TEMA Vakfı’nın çalışmaları ve topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadele edilebileceğini göstermek ve tehlikeye dikkat çekmek, toprağa sahip çıkarak, koruyucu çözümler üretmek, ağaçlandırma ve doğal varlıkların korunması, çevre ağaç sevgisinin yaygınlaştırılması ve Karapınar’ın 1960 yıllarından önceki erozyon felaketi ve bugünkü durumu ile ilgili öğrencilere  bilgiler verildi. Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden eğitim çalışmasında öğrencilere çok faydalı bilgiler verilerek, Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve doğal varlıkların korunması ile ilgili konularda bilgilenmelerini, çok kitap okumalarını ve destek vermeleri istendi.

Buradan hareketle TEMA Vakfı İl Temsilci Yrd. Emre Bostanoğlu ve TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan ile birlikte Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda başlatılan Ağaç Kardeşliği Projesi Kapsamında 3. Sınıf öğretmeni Ferda Seyrani Karabacak’ın sınıfında ki öğrencilere orman ekosistemi, ve yaşam çeşitliliği, çevre sevgisi ve ağaç kardeşliğinin yaygınlaşması için çalışmalara devam edildi.

Konya TEMA Vakfı İl Temsilci Yrd. Emre Bostanoğlu, Özel Mimar Sinan Anadolu Lisesi ile Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdür,öğretmen ve öğrencilerine eğitim çalışmalarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum."dedi (M.Ceyhan)