Rüzgar erozyonu sahasını gezen 50 öğrenci, Gındam Yaylası'nda erozyon felaketi ile terk edilen evleri görme imkanı buldu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç Tema Topluluğu Başkan yardımcısı İbrahim Arazi, gazetecilere yaptığı açıklamada, erozyonla mücadeleye katkı yapmak istedikleri için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Çevreye duyarlı bir topluluk olduklarını belirten Arazi, "Geçmiş dönemlerde, Karapınar'ın erozyonla mücadelesi dünyaya örnek oldu. Erozyon sebebi ile canlıların yaşamada zorluk çektiği ilçedeki çalışmalar bizleri sevindirdi. Bizler de bu çalışmalara katkı yapmak istedik. Güzel ve sorunsuz bir çevre için nerede olursak olalım çalışmalarımızı yürütmeliyiz. Bu Türkiye bizim. Çevremize ve toprağımıza sahip çıkmalıyız. Genç arkadaşlar ile birlikte bizim fidanımızı oldu. İnanıyoruz ki fidanlarımız büyüyüp insanlar faydalanacak. Burada bizlere eşlik eden ve yardımcı olan Karapınar Erozyon Önleme ve Araştırma Merkezi görevlilerinden Ziraat Teknikeri Hayati Döğer, Ziraat Teknisyeni Erhan Saraç'a, TEMA Vakfı Karapınar İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan'a, Konya Tema Vakfı İl Temsilci Yardımcısı Emre Bostanoğlu'na ve Tema Vakfı Selçuklu İlçe Sorumlusu sınıf öğretmeni Rukiye Erkan'a, Anadolu Ajansı Karapınar Temsilcisi Mithat Korkusuz'a, Meram Belediyesi Gençlik Merkezi Temsilcisi Sergen Gör'e, Meram Belediyesi Basın Müdürlüğünde görevli Mustafa Taşpınar'a, Necmettin Erbakan Üniversitesi Genç Tema Topluluğu öğrencilerine, Meram Belediyesi, Meram Gençlik Meclisi ve üyelerine teşekkür ediyorum diyen Arazi, eskiden imkânsızlıklar içerisinde yürütülen topyekûn insanların sırtında taşıdığı su dikilen ve büyütülen fidanların bugün toprağa ve doğaya hayat verdiğini ifade ederek, Türkiye ve Karapınar'ın çöl Olmaması için herkesin çevreye ve doğaya yardımcı olmasını diliyorum."dedi

Karapınar Tema Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Muhabiri Musa Ceyhan ise öğrencilere erozyon önleme sahasının dününü ve bugününü anlatarak öğrencilerden gittikleri bölgelerde bol fidan dikmeleri ve çevreye daha ço duyarlı davranılması konusunda tavsiyelerde bulundu.

Öğrenciler daha sonra Acıgöl,Meke gölü ve 24.10.1997 tarihinde Niğde Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi öğrencilerinden 49 kişinin trafik kazası neticesinde hayatını kaybettiği Anıt Mezar topluca ziyaret edilerek, trafik kazasında hayatını kaybeden öğrencilere ziyaretçiler tarafından dualar edildi.

Öğrencilere Karapınar Ticaret Borsası başkanlığı tarafından öğlen yemeği ikram edildi.

01.04.2017 Cumartesi günü Karapınar'a gelerek ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezme fırsatı bulan Necmettin Erbakan Genç TEMA Topluluğu öğrencileri ve Meram Belediyesine bağlı Meram Gençlik Meclisi başkan ve üyeleri ile Konya TEMA Vakfı İl Temsilci yardımcısı ve diğer yetkilileri İlçeden memnun bir şekilde aynı gün akşam üzeri ayrıldıkları görüldü. (M.Ceyhan)