Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcıları Yılmaz Altaş ve Mehmet Mustafa Gözükara ile daire başkanları Mustafa Coşkun, Hayrettin Yıldırım, Hüseyin Baltalı ve Behlül Şenyürek'den oluşan heyet, ilk olarak TİGEM Altınova Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nü ziyaret etti.
     İşletme Müdürü Ali Rıza Barutçu, Teknik Müdür Yardımcısı Yakup Seymen ve İdari Müdür Yardımcısı Ahmet Karakaya, saha hakkında heyette bulunanlara bilgi verdi.
     Barutçu, toroslardan gelen ve hızı zaman zaman 100-120 kilometreye ulaşan rüzgarların sebep olduğu rüzgar erozyonunu önlemek amacıyla 1970 yılından itibaren koruyucu orman şeridi yapılmaya başlandığını belirterek, işletmede 270 kilometre uzunluğunda 279 hektar alanı kapsayan koruyucu orman şeridinin bulunduğunu, ayrıca biyolojik çeşitliliği artırmak ve yeşil kuşak oluşturabilmek amacıyla yılda 5 bin adet fidan dikimi yapıldığını bildirdi.
     Ardından Konya Toprak, Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyon Müdürlüğü'nü ziyaret eden heyet, Kurum Müdürü Durmuş Ali Çarkacı, Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Necati Şimşekli ve İklim Değişikliği ve Havza Bölüm Başkanı Erdal Gönülal'dan Karapınar'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Rüzgar erozyonunu önleme çalışmaları kapsamında hakim rüzgarlara dik şeritvari ekim yöntemiyle nadas-hububat tarımı yapıldığını, ayrıca meyvecilik ve fidan üretiminin de yapıldığını belirten yetkililer, erozyon önleme çalışmaları sonucu kum hareketleri durdurulduktan sonra karaçalı, yabani badem, böğürtlen gibi bitkilerin alanda geliştiği, tepe eteklerine 700 bin adet badem ile çok sayıda sedir fidanı dikildiğini bildirdi.
     Konya'daki ziyaretlerinin ardından Mersin'e geçen heyet, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, yukarı havzalarda