Karapınar'da rüzgar erozyonuyla mücadele için Atriplex ve Kohya isimli bitkiler Aksaray ilimizde Rüzgar Erozyonunu önlemem amacı ile  toprakla buluşacak.
Bu amaçla Aksaray İl Gıda Tarım ve Hayvancolık Müdürlünden Proje Koordinatörleri Gökçe Bitirgen,Ülkü Mert ve  Songül Uçkun  Erozyonla mücadelede kullanılan bitkileri incelediler.
Türkiye'de rüzgar erozyonuna en çok maruz kalan bölgelerin başında gelen Karapınar'da, erozyonu önlemek amacıyla yetiştirilen  bitkiler .Aksaray İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü ekipleri tarafından    yetişme şartları yerinde görüldü.. Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün de içinde bulunduğu bir çalışmayla, Bölge şartlarına uygun Atriplex ve Kohya isimli bitkiler  Aksaray ilinde toprakla buluşturulacak. KOP İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen proje  Aksaray Yenikent Rüzgar Erozyonu Önleme ve Mera Islahında kullanılan bitkilerin  Karapınar'daki  sonuçları  teknik bir geziyle incelendi.
 
Karapınar Rüzgar erozyon sahasında incelemede bulunan ekip, Aksaray ve Karapınar'daki erozyon bölgelerinde kullanılacak Atriplex ve Kohya isimli bitkiler, kuraklığa dayalı olmasıyla dikkat çekiyor.  Enstitü Müdür Yardımcısı Mustafa Bağcı, "Rüzgar erozyonunun olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak, erozyonun önüne geçerek topraklarımızı korumak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalara bir yenisini daha eklemiş bulunuyoruz. Bölgemizde ektiğimiz  yeni bitki çeşidiyle bir yandan topraklarımızı korurken, diğer yandan da hayvancılıkta kullanılacak yeni bir yem bitkisi elde etmiş olacağız konusu bitkilerin hayvanlar tarafından severek tüketildiğini, tuzluluğa dayanıklı olduklarını ve bu durumun Yenikent gibi tuzluluk problemi olan meralarda önemli bir avantaj sağlamaktadır ."dedi.
Aksaray ilimizde  4 bin 500 dekarlık alanda çalı formlu ,Tuzluluğa ve kuraklığa dayanıklı  bitki ekilmesini planlıyoruz  diyen  Bağcı, "KOP İdaresi Başkanlığımız tarafından da desteklenen bu projeyle bir yandan erozyonla mücadele ederken, diğer yandan da  hayvancılığa katkı sunacak bir bitkiyi de ekonomimize kazandırılıyor.. Sonucunun bölgemize hayırlı olmasını diliyorum."diye konuştu.