Seydişehir Belediyesi'nin de üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği Bölge toplantısına 48 Belediye Başkanı ve çok sayıda Belediye temsilcisi katıldı.

 Tarih gönüllülerinden oluşan bir gurup insanın 2000'li yıllarda bir araya gelerek kamu ve özel ortaklığı olarak hayata geçirdiği birlik önemli bir misyonu üstlenmekte.

 Kültür ve tarihin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması noktasında Seydişehir Belediyesi'nin çalışmalarına aralıksız devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;" Seydişehir tarihi ve kültürel anlamda önemli bir değere sahip. 740 yıl önce Horasan eri Seyyid Harun Veli tarafından kurulan şehrimizde tarihi ve Kültürel Değerlerimizi gelecek nesillere aktaracak projelerimizi hayata geçiriyoruz.Tarihi miraslarımız korumak, tanıtmak için  çalışmalarımız devam ediyor. Tarihinden  ve kültürel bağlarından uzak olan her hareket bir gün yok olur.  Belediyecilik sadece alt  yapı çalışmalarından ibaret değildir. Bu amaçla Tarihi Kentler Birliği'nin, kurulduğu günden bugüne belediyecilikte tarih bilincini geliştirmede önemli katkıları olmuştur " dedi.