Kaymakam Mustafa Karaca ise, Tapu Müdürü Eyüp Manav ve personellerinin makamına yaptıkları ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek Tapu Müdürlüğü’nün çalışmalarında başarılar diledi.

Tapu Müdürü Eyüp Manav, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 171. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle yaptığımız söyleşi de şunları söyledi,” Ülkemizde ilk Tapu Teşkilatı 21 Mayıs 1847 tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulmuş ve Cumhuriyete kadar çeşitli isimler altında görevini sürdürmüştür. Cumhuriyetten sonra 1924 yılında Tapu Umum Müdürlüğü Teşkilatı kurulmuştur. Bu teşkilat bünyesine 1925 yılında 658 sayılı kanunla kadastro birimi ilave edilmiştir.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bugünkü yapısı ve hedefleri 29 Mayıs 1936 tarih ve 2997 sayılı kanunla belirlenmiş olup, Teşkilat Maliye Bakanlığına bağlanmıştır. Daha sonra 7 Temmuz 1939 tarihinde Adalet Bakanlığına bağlanmıştır. Taşıdığı önem ve bağımsızlığı göz önüne alınarak 10 ağustos 1951 tarihinde Başbakanlığa bağlanmıştır.22 Kasım 2002 tarihinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığına, 08 Temmuz 2011 tarihinde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlanmıştır.

Karapınar Tapu Müdürlüğü ise kayıtlarımızda 29.10.1923 tarihinde kurulduğu görülmektedir. Karapınar Tapu Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Kalite Yönetim Sisteminde belirtmiş olduğu hizmet standartları çerçevesinde hizmet vermektedir.  Kalite Yönetim Sistemi gereğince Kaymakamlık Makamından alınan olura istinaden Müdürlüğümüze yapılan işlem başvuruları sabah 08.00 ile 12.00 saatleri arasında alınmaktadır. Müracaat esnasında işlem belgeleri eksiksiz olarak ibraz edilmesi durumunda sabah alınan işlemlerin % 98 aynı gün içerisinde bitirilmektedir.

Müdürlük olarak Karapınar İlçesinde bulunan Belediye, Milli Emlak Müdürlüğü, Bankalar, Mahkemeler, İcra Müdürlükleri, Esnaf ve Çiftçi Kooperatifleri, BOTAŞ,  MEDAŞ,  TEİAŞ,  Karayolları ile birlikte Ülke Genelinde bulunan Mahkeme ve İcra Müdürlüklerine hizmet verilmektedir.

Gelişen teknoloji ve bilişim araçları karşında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’de kendini daima yenilemekte ve yeni hizmetler sunmaktadır. Bu kapsamda Tapu Müdürlüklerinde işlem yaptıracak vatandaşlar Türkiye’nin neresinde olursa olsun bulundukları yerdeki Tapu Müdürlüğüne müracaat etmeleri halinde işlemlerini yaptırabilmektedirler. Bankalar ile yapılan protokoller sonucu elektronik ortamda ipotek tesis edilmekte ve terkin edilmektedir.

Karapınar Tapu Müdürlüğü olarak yıllık yaklaşık 10.000 ile 11.000 adet yevmiyeli işlem ile birlikte 4000 ila 5000 adet yazışma yapılmaktadır. Yapılan bu tapu işlemleri sonucu 2017 yılında 4.200.000 (Dörtmilyonikiyüzbin)TL Tapu harcı olarak Hazineye gelir kaydetmiştir.

 Vatandaş memnuniyeti bakımından Müdürlük olarak yapılan anket sonuçlarında vatandaş memnuniyet oranları her yıl artarak 2018 yılı Nisan ayı sonu itibari ile % 98’e ulaşmıştır. Bu sonuçlar almış olduğumuz işlem başvuruların %98’nin aynı gün içerisinde bitirilmesinden kaynaklanmaktadır.”dedi

Karapınar Tapu Müdürü Eyüp Manav, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 171’nci yıl dönümü nedeniyle 21.05.2018 Pazartesi günü Personel ve Ailelerine 100.Yıl Parkı Beyzade tesislerinde iftar yemeği vererek, birlik ve beraberlik içerisinde iftarlarını açtılar. İftardan sonra meslekleri ile ilgili çaylarını içerek birbirleriyle sohbetler ederek, güzel bir kaynaşma örneği sergilediler.