Atatürk 100. Yıl Parkı, Kurtay tesislerinde yapılan yemekli etkinliğe, Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tugay Kaya, Bölge Müdür Yrd. Ahmet Fedai, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Belediye Başkan Yrd. Duran Karagöz, Karapınar Tapu Müdürü Mustafa Yağan ve personeli, İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Meydan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sami Sağdıç, Daire Amirleri, Banka Müdürleri, muhtarlar, basın mensupları ve diğer davetliler katıldı.

Tapu Müdürlüğünde görevli memur Göksel Çiftçi eşliğinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün kuruluşundan bu yana geçirdiği evreler ve yaptığı çalışmalar ile Karapınar Tapu Müdürlüğü’nün çalışmaları ile ilgili slayt eşliğinde katılımcılara genel bilgi verildi. Ardından;

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tugay Kaya yaptığı konuşmasında “Türkiye’de bir asırdan fazla halkımızın mutluluğu için çalışan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü merkez ve taşrada 17 bini aşkın personeliyle 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 957 Tapu Müdürlüğü, 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde birimi olan, yılda ortalama 7 milyon civarında işlem yapan, 20 milyonun üzerinde vatandaşlarımıza hizmet veren yaygın ve köklü bir kurumdur. 21 Mayıs 2013 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 166. Kuruluş Yıldönümünü kutlamak için burada toplanmış bulunuyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum diyen Kaya, Genel Müdürlüğümüz, insanlara bireysel bir hak olarak tanınmış olan mülkiyet hakkı var oldukça işlevini sürdürecek ve önemli hizmetler yapmaya devam edecektir. Yoğun ve özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içerisinde olan çalışanlarımız Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü projeleri de çok başarılı bir şekilde yerine getirmektedir.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü dünya standartlarına uygun hizmet sunmak amacıyla başlatmış olduğu projelerin tamamını hayata geçirme çalışmalarını hızla sürdürmektedir. Projelerin büyük bölümünü de hayata geçirmiştir.

İçerisinde yaşadığımız bilgi ve iletişim çağında elaman alt yapısı eğitimleri sağlanarak insan gücünü bilgi toplumuna katkıda bulunacak bir seviyeye çıkartmak, kurumumuzun en önemli hedeflerinden biridir.

Tapu ve Kadastro hizmetlerinin kaliteli şekilde sunulması amacıyla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz tarafından iş ve işlem süreçleri devamlı olarak gözden geçirilmekte ve sürekli olarak gerekli düzeltmeler ve iyileştirmeler yapılmaktadır.”dedi

Karapınar Tapu Müdürü Mustafa Yağan ile yaptığımız görüşmede şunları söyledi.” Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu bu çalışmalar neticesinde Karapınar Tapu Müdürlüğü olarak bizde Türk Standartları Enstitüsü tarafından Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve TS EN ISO 9001:2008 sertifikasını almış bulunmaktayız. Müdüriyet olarak 2012-2013 yılları arasında vatandaş memnuniyeti esas olmak üzere yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Konya Tapu ve Kadastro Beşinci Bölge Müdürlüğünün resmi internet sitesinde de yayınlandığı üzere vatandaş memnuniyet oranını % 99 lara çıkarmış bulunmaktayız. Amacımız vatandaş memnuniyet oranının % 100 olmasıdır.

Yine Karapınar Tapu Müdürlüğü olarak bu bir yıllık dönem içerisinde ortalama olarak kişi başına düşen işlem sayısında Konya Tapu ve Kadastro V. Bölge Müdürlüğünün ortalamasının yaklaşık 1.5, 2 katı olmasına rağmen işlemlerin aynı gün içerisinde tamamlanma oranı ise yine Bölge Müdürlüğümüz internet sitesinde yayınlandığı üzere her geçen ay hızla artmakta ve Nisan ayı itibariyle % 94 lere ulaşmıştır diyen Yağan, Karapınar Tapu Müdürlüğü olarak yapmış olduğumuz bu özverili çalışmalarla, bizlere yardımlarını esirgemeyen başta Kaymakamımız Sayın Ramazan Yıldırım’a, Konya Tapu ve Kadastro V. Bölge Müdürü Sayın Tugay Kaya’ya ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Mugayıtoğlu’na ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan siz katılımcılara, değerli basın mensubu arkadaşlarımıza ve özellikle de Karapınar Tapu Müdürlüğüne olan memnuniyetlerini, yapılan anketlerde dile getiren Karapınar Halkına teşekkür ediyor ve saygılar sunuyoruz.”dedi

Karapınar Tapu Müdürü Mustafa Yağan tarafından Konya Tapu ve Kadastro V. Bölge Müdürü Tugay Kaya’ya, İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım’a, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu’na destek ve yardımlarından dolayı el yapımı çini işlemeli pano hediye edildi.

Program son buldu