Karapınar Tapu Müdürlüğünce tertip edilen ve Tapu ve Kadastro Genel müdürlüğü’nün 165. Kuruluş Yıldönümü kutlama programına Tapu ve kadastro Bölge Müdürü Tugay Kaya, Bölge Müdür Yrd. Ahmet Fedai, Tapu Şube Müdürü İhsan Özdoğru, İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yaka, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Horoz, Belediye Başkan Yrd. Duran Karagöz, Ticaret Borsası Başkanı Nazım Sezer, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mehmet Uğur, Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Adem İşleyen, Ziraat Odası Temsilcisi Oktay Ergen, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Karapınar Temsilcisi Mehmet Tartan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Temsilcisi Nevzat Soran, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Kocatürk, İlçe Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sami Sağdıç, Ziraat Bankası Müdürü Adnan Kayabaşı, Halk Bankası Müdürü Abdülkafi Orhan, Tapu Müdürü Mustafa Yağan, Tapu Müdürlüğü elamanları ile Tapu ve kadastro Müdürlüğü elamanları, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Yaşar Ali Selçik ve Belediye’nin teknik elamanları, Karapınar’da faaliyet gösteren Basın Mensupları ve diğer misafirler katıldı.

Tapu Müdürlüğünde Bilgisayar İşletmeni Göksel Çiftçi slayt eşliğinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün, Karapınar Tapu Müdürlüğünün, Kadastro Müdürlüğünün yenilikleri ve çalışmaları hakkında izahat yaptı.

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tugay Kaya yemek öncesi yaptığı konuşmasında “ Türkiye’de bir asırdan fazladır halkımızın mutluluğu için çalışan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, merkez ve taşrada 17 bini aşkın personelle 22 tap ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 957 Tapu Müdürlüğü, 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde birimi olan, yılda ortalama 7 milyon civarında işlem yapan, 20 milyon’un üzerinde vatandaşımıza hizmet veren yaygın ve köklü bir kurumdur.

Genel Müdürlüğümüz, insanlara bireysel bir hak olarak tanınmış olan mülkiyet hakkı var oldukça işlevini sürdürecek ve önemli hizmetler yapmaya devam edecektir. Yoğun ve özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içinde olan çalışmalarımız ve ayrıca Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü projeleri de çok başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. Dünya standartlarına uygun hizmet sunmak amacıyla başlatmış olduğu projelerin tamamını hayata geçirme çalışmalarını hızla sürdürmektedir. Projelerin büyük bir bölümü de hayata geçirilmiştir. İçinde yaşadığımız bilgi ve iletişim çağında elaman alt yapısı eğitimleri sağlanarak insan gücünü bilgi toplumuna katkıda bulunacak bir seviyeye çıkartmak, Kurumumuzun en önemli hedeflerinden biridir.

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) projesi kapsamında TKGM-TURKSAT işbirliği ile tapu bilgilerinin e-Devlet kapısından vatandaşlara sunulması çalışmaları sonuçlandırılmıştır. Bu hizmet kapsamında; e-Devlet şifresi, mobil imza veya elektronik imzaya sahip tüm vatandaşların www.turkiye.gov.tr. Adresinden kendilerine ait taşınmaz bilgilerine ulaşması imkanı sağlanmıştır. Bu hizmetlerden faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın tüpu müdürlüklerine başvuruda bulunarak T.C. Kimlik Bilgilerinin TAKBİS sistemine girişini sağlamaları gerekmektedir. Tapu işlemlerinin gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan bilgilendirme ile yaşanan olumsuzluklar ve sorunlarda toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla hizmet hattı uygulamasına geçilmiş ve vatandaş memnuniyetinin üst düzeyde tutulması için müdür ve personellerimiz ellerinden gelen gayreti göstererek işlemlerin hızlı ve doğru bir şekilde yapılmasında hassasiyet göstermektedirler. Karapınar Tapu Müdürlüğünde yaşanan elaman sıkıntısını da biliyoruz. En kısa zaman içerisinde bunun da çözülmesi için, yazılarımızla iletip önümüzdeki atamalarda giderileceğine inanıyorum”dedi

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Tugay Kaya, İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu ve diğer katılımcılar ile birlikte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 165. Kuruluş Yıldönümü pastası kesilerek misafirlere ikram edildi.

İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım ve Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu Tapu ve Kadastro çalışmalarından memnuniyetlerini dile getirerek, bundan sonraki çalışmalarda başarılar dilediler. Program sona erdi.