Karapınar Kaymakamlık Binasında konuşan Müdire Soran, vakıflarının ihtiyaç sahibi, dul, yetim, kimsesiz, öğrenci ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli yardımlarda bulunulduğunu belirtti. 

"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2016 yılı içinde 12 bin 621 kişiye 7 milyon 516 bin lira yardım yaptı" diyen Müdire Soran,  ihtiyaç sahibi olan herkese ulaşmaya çalıştıklarını ve devletin gücünü ayaklarına götürdüklerini ifade etti. Vatandaşın, kendilerine gidilmesini, devletin şefkat elini uzatmasından mutlu olduğunu belirterek, bundan sonra da vatandaşın ayağına gitmeyi sürdüreceklerini ifade eden Soran sözlerini şöyle sürdürdü:

" Yardımlarımız, vakıf özkaynak yardımı, merkezi olarak yapılan yardımlar, yakacak yardımlar, amaca yönelik yardımlar ve genel sağlık sigortası ve projeler olarak vatandaşa sunulmaktadır. Yardıma kim ihtiyaç duyuyorsa o vatandaşlarımıza ulaşıp devletin imkânlarını sunacağız. Vakıf olarak son derece şeffafız. Bu paraların nereye harcandığının bilinmesini istiyoruz. Yardımlar yapılırken çok sıkı araştırma yapıp gerek ihtiyaç sahipliyi bulmak istiyoruz." 

Karapınar SYDV çalışmaları slayt eşliğinde davetlilere anlatıldı.